Sprong met assist weer belangrijk voor Seattle, 1000 punten Stamkos

Dag 52 van de NHL bracht ons elf wedstrijden waarbij Daniel Sprong met een assist een bijdrage had aan de zevende overwinning op een rij voor Seattle. Duizend punten voor Steven Stamkos. En Carolina scoort drie goals binnen 59 seconden.

Buffalo Sabres – Colorado Avalanche 4-6

Twee goals en drie assists voor Nathan MacKinnon en J.T, Compher kwam tot vier punten (2G, 2A) voor Colorado.

Calgary Flames – Montreal Canadiens 1-2

Sean Monahan kwam terug met Montreal in de Saddledome en gaf twee assists. Canadiens goalie Jake Allen stopte 45 schoten van de Flames.

Dallas Stars – Anaheim Ducks 5-0

Een hattrick voor Jason Robertson en Jake Oettinger maakte 31 saves voor Dallas.

Los Angeles Kings – Arizona Coyotes 5-3

Een 3-1 achterstand werd tenietgedaan door vier unanswered goals door de Kings. Anze Kopitar scoorde twee goals voor L.A.

Minnesota Wild – Edmonton Oilers 5-3

De Oilers pakte twee keer een voorsprong maar na zestig minuten bleven de punten in Minnesota. Kirill Kaprizov had een goal en twee assists.

New Jersey Devils – Nashville Predators 3-4 OT

Tien seconden voor tijd scoorde Mikael Granlund voor Nashville de 3-3 en in overtime was het Ryan Johansen die New Jersey de tweede nederlaag bezorgde in achttien wedstrijden.

Philadelphia Flyers – Tampa Bay Lightning 1-4

Duizend punten voor captain Steven Stamkos van de Lightning. Nicholas Paul scoorde twee keer.

Pittsburgh Penguins – Vegas Golden Knights 4-3

Vegas pakte twee keer een voorsprong maar twee goals in de derde periode door Jake Guentzel en Kasperi Kapanen bezorgde Pittsburgh een overwinning.

Seattle Kraken – Washington Capitals 3-2 OT

Nog geen acht minuten ijstijd voor onze landgenoot Daniel Sprong. Daarin kwam hij tot twee schoten op doel waarvan een assist werd. Yanni Gourde scoorde in minuut 58 en in overtime was het na zeven seconden al klaar. Matty Beniers scoorde met een wrister.

St. Louis Blues – Carolina Hurricanes 4-6

Drie goals binnen een minuut en vier seconden hielpen Carolina aan de overwinning in combinatie met een hattrick door Jordan Martinook.

Vancouver Canucks – Florida Panthers 1-5

Drie goals binnen een minuut aan het eind van de eerste periode van Florida waren voldoende om de moraal te breken van Vancouver. Sam Bennett scoorde twee goals.