Den Haag met een been in de finale Beker van Nederland


Bene League

Een wedstrijd op de vrijdagavond in de Uithof. De eerste halve finale voor de Beker van Nederland tussen UltimAir HIJS Hokij Den Haag en Zoetermeer Panters.

LEES OOK: Sprong met assist weer belangrijk voor Seattle, 1000 punten Stamkos

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Zoetermeer Panters 4-1

Halverwege de eerste periode was het Jurryt Smid die de score opende voor de thuisclub met een schot halverwege het aanvalsvak. Alan van Bentem gaf de assist op de 1-0. Een tripping straf voor Barry Donders leverde een powerplay op voor HIJS en die sloegen toe et een man meer. Een schot van Ronald Wurm leverde een rebound op en Alan van Bentem kon van dichtbij de puck achter Panters goalie Damian Onderwater in het doel schuiven. Ex Den Haag speler Jelle Kronenburg wist halverwege de wedstrijd de aansluitingstreffer te maken voor Zoetermeer. Donavan de Zwart zorgde aan het eind van de tweede periode weer voor een twee goals verschil toen hij de puck, via een rebound na een 360 graden draai en schot van Justin Evers, zo in de goal kun schuiven.

Het slotakkoord kwam twee minuten voor tijd toen Zoetermeer twee straffen binnen een minuut pakte. De 5-on-3 werd gekild maar bij de 5-on-4 lag het op een gegeven moment aan de linkerkant open en Joey Oosterveld kon ongehinderd opstomen en zo de 4-1 op het bord zetten. Vandaag 3 december de rematch in het Silverdome.

#21 Jelle Kronenburg Foto: Robert Bos
Previous Sprong met assist weer belangrijk voor Seattle, 1000 punten Stamkos
Next Rangers verliezen van Senators, Laine trefzeker tegen Jets