McDavid over de 40 punten, Marner pakt franchise record voor Toronto


Dag 51 van de NHL bracht ons vier wedstrijden waarbij Oilers Connor McDavid de eerste speler is dit seizoen die de 40 puntengrens doorbreekt. Mitchell Marner een 105-jarig franchise record breekt met een point streak van achttien wedstrijden op een rij. Detroit kwam terug van een 4-1 achterstand en dwong shootouts af tegen Buffalo.

LEES OOK: Goal en assist voor Sprong, Ovechkin breekt NHL-record Gretzky road goals

Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers 4-5

De Oilers waren de betere over de gehele wedstrijd maar twee goals in minuut 52 voor Chicago maakte het weer spannend. In minuut 55 bracht Leon Draisaitl de marge weer op twee waarna Max Domi nog een powerplay goal scoorde in de laatste minuut. Maar dat was niet voldoende om de achtste nederlaag op rij te voorkomen. Connor McDavid pakte twee punten (1G, 1A) en kwam zo als eerste speler dit seizoen over de 40 punten grens.

Detroit Red Wings – Buffalo Sabres 4-5 SO

Een 4-1 voorsprong voor Buffalo werd in de derde periode tenietgedaan onder andere door twee goals van Oskar Sundqvist. Dylan Cozens scoorde er twee voor Buffalo en de game winning shootout kwam van Sabres Jack Quinn.

Ottawa Senators – New York Rangers 1-3

Rangers goalie Jaroslav Halak pakte zijn eerste overwinning. Hij stopte 34 schoten van Ottawa. Ryan Lindgren gaf bij alle drie de goals een assist.

Toronto Maple Leafs – San Jose Sharks 3-1

Na veertig minuten stond het nog 1-1. Leafs Mitchell Marner scoorde een empty netter en verlengde daarmee zijn point streak naar achttien wedstrijden. Hij scoorde de 3-1.

Previous Goal en assist voor Sprong, Ovechkin breekt NHL-record Gretzky road goals
Next Sprong met assist weer belangrijk voor Seattle, 1000 punten Stamkos