Goal en assist voor Sprong, Ovechkin breekt NHL-record Gretzky road goals


Dag vijftig van de NHL bracht negen wedstrijden waarbij Daniel Sprong een goal en een assist had in de knotsgekke wedstrijd tegen L.A. Kings die in overtime werd gewonnen met 9-8 door Seattle. Alexander Ovechkin heeft een NHL-record van Wayne Gretzky over genomen. Namelijk de meeste road goals. Gretzky had 402 goals gescoord on the road en Ovechkin staat nu op 403.

LEES OOK: Devils winnen Hudson River Battle tegen Rangers, Marner point streak naar zeventien

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 3-1

Taylor Hall scoorde twee goals voor de Bruins terwijl Lightning captain Steven Stamkos nu op 999 punten staat na zijn goal tegen Boston. Het was de dertiende thuisoverwinning op een rij voor Boston.

Calgary Flames – Florida Panthers 6-2

Matthew Tkachuk van de Panthers zal geen goede herrinneringen hebben aan zijn terugkomst in Calgary. Dillon Dube had drie punten voor de Flames (1G, 2A).

Los Angeles Kings – Seattle Kraken 8-9 OT

Voorlopig in dit seizoen de wedstrijd met de meeste goals. Beide goalies hadden niet hun beste dag. Daniel Sprong wel met de tweede wedstrijd op een rij met een goal en een assist. Jordan Eberle van de Kraken en Kevin Fiala van de Kings hadden beide vier punten met vier assists. In de acht minuten ijstijd had Sprong vier schoten op doel.

Montreal Canadiens – San Jose Sharks 0-4

Shark Kaapo Kahkonen pakte een shutout tegen Montreal door alle 28 schoten te stoppen. Twee goals voor Thomas Hertl.

Nashville Predators – Anaheim Ducks 2-1 OT

Beide goalies deden het prima. Predators Juuse Saros maakte 34 saves en Ducks John Gibson 39. Het leverde Anaheim maar een puntje op doordat in overtime Roman Josi de game winning goal maakte voor Nashville.

Philadelphia Flyers – New York Islanders 3-1

De Flyers hebben hun losing streak van tien wedstrijden op rij gestopt door de Islanders te verslaan. Twee goals van Kevin Hayes.

Pittsburgh Penguins – Carolina Hurricanes 2-3 OT

Een minuut voor tijd scoorde Jake Guentzel de gelijkmaker voor Pittsburgh maar via Brett Pesce werd de winst gepakt door Carolina.

Vancouver Canucks – Washington Capitals 1-5

Twee goals van Alexander Ovechkin zorgde voor de 2-0 voorsprong. En hij pakte daarmee het record van Wayne Gretzky af die 402 goals buiten de deur scoorde en Ovechkin staat nu op 403.

Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 5-0

Alweer de derde shutout van Jets goalie Connor Hellebuyck. Dit keer tegen kampioen Colorado. Hij stopte alle veertig schoten. Blake Wheeler scoorde een hattrick voor de Jets.

Previous Devils winnen Hudson River Battle tegen Rangers, Marner point streak naar zeventien
Next McDavid over de 40 punten, Marner pakt franchise record voor Toronto