Devils winnen Hudson River Battle tegen Rangers, Marner point streak naar zeventien


Dag 49 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waarbij de New Jersey Devils nu aan kop van de league staan met 38 punten na winst in de Hudson River Battle met de New York Rangers. Het ‘Dynamic Duo’ van Edmonton in overtime toesloeg tegen Florida en Mitchell Marner zijn point streak naar zeventien wedstrijden heeft getild.

LEES OOK: Sprong assist en game winning goal, Jets walsen over Blackhawks heen

Buffalo Sabres – Tampa Bay Lightning 5-6 OT

Nog maar drie punten heeft Tampa captain Steven Stamkos nodig om de 1000 te halen. Stamkos scoorde de overtime winner. Nadat zijn team in minuut 58 de gelijkmaker scoorde via Brandon Hagel.

Columbus Blue Jackets – Vegas Golden Knights 2-3 SO

Shootouts hadden de Golden Knights nodig tegen de Blue Jackets na een 2-0 voorsprong. Kwam Columbus terug op gelijke hoogte maar in de shootouts was het rookie Paul Cotter die het extra punt binnen haalde voor Vegas.

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 2-4

Leafs goalie Matt Murray stopte 42 schoten van de Red Wings. Mitchell Marner trok zijn point streak naar zeventien wedstrijden met een powerplay goal.

Edmonton Oilers – Florida Panthers 4-3 OT

Oilers Evan Bouchard scoorde vijf seconden voor tijd de gelijkmaker. Redding nummer 37 zat er net niet in voor Panthers goalie Spencer Knight. In overtime sloegen Connor McDavid en Leon Draisaitl toe met een uitbraak van 2-op-1.

New York Rangers – New Jersey Devils 3-5

Het was de tiende overwinning op een rij in een uitwedstrijd voor de Devils, dit keer in de Hudson Rivor battle tegen de Rangers. Tomas Tatar leverde een goal en een assist af voor New Jersey. Het werd nog even spannend toen Vincent Trocheck in minuut 54 de aansluitingstreffer maakte voor de Rangers. Maar het slotakkoord was voor de Devils met een empty netter.

St. Louis Blues – Dallas Stars 1-4

Met een goal van Jason Robertson zorgde hij ervoor dat zijn point streak voor de Dallas Stars naar zestien wedstrijden ging. Rookie Wyatt Johnston pakte zijn eerste NHL multi point game met een goal en een assist.

Previous Sprong assist en game winning goal, Jets walsen over Blackhawks heen
Next Goal en assist voor Sprong, Ovechkin breekt NHL-record Gretzky road goals