Sprong assist en game winning goal, Jets walsen over Blackhawks heen


Dag 48 van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waarbij Daniel Sprong goed was voor een assist en een game winning goal. De Jets er zeven scoren tegen de Blackhawks en Vancouver had overtime nodig tegen San Jose.

LEES OOK: Mechelen wint in Geleen, Herentals wint nipt van Zoetermeer

Anaheim Ducks – Seattle Kraken 4-5

Daniel Sprong had tien minuten en achttien seconden ijstijd waarin hij drie schoten op doel had. Een hit en een blocked schot. Het was alweer de vijfde overwinning op een rij voor Seattle. Drie punten voor Matty Beniers (1G, 2A).

Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets 2-7

Zeven goals voor Winnipeg en de zevende nederlaag op een rij voor Chicago. Saku Maenalanen en Pierre-Luc Dubois scoorden ieder twee goals voor de Jets.

Los Angeles Kings – Ottawa Senators 2-3 OT

Twee keer kwam Ottawa op voorsprong en twee keer kwam L.A. terug. In overtime was het wel de beslissende goal van Claude Giroux.

Minnesota Wild – Arizona Coyotes 4-3

Drie punten voor Kirill Kaprizov met een goal en twee assists voor Minnesota. Het is al de negende wedstrijd op een rij dat hij punten pakt. De aansluitingstreffer van Arizona kwam in minuut 59. Te laat om het nog spannend te maken.

San Jose Sharks – Vancouver Canucks 3-4 OT

De vijfde overwinning in zes wedstrijden voor Vancouver. Rookie Andrei Kuzmenko scoorde in overtime al zijn elfde goal van het seizoen.

Previous Mechelen wint in Geleen, Herentals wint nipt van Zoetermeer
Next Devils winnen Hudson River Battle tegen Rangers, Marner point streak naar zeventien