Mechelen wint in Geleen, Herentals wint nipt van Zoetermeer


Bene League

Zondag 27 november werden er drie wedstrijden gespeeld in de BeNe League. Mechelen wist wederom Geleen te verslaan. Zoetermeer had een comeback tegen Herentals wat net niet lukte en Liege versloeg Leuven.

LEES OOK: comebacks Edmonton, St. Louis, tiende nederlaag op rij Flyers

SNACKPOINT EATERS LIMBURG – MECHELEN GOLDEN SHARKS 3-5

Na acht minuten in de eerste periode op de powerplay scoorde Lars van Sloun met een mooie onetimer in de verre hoek op assist van Nick Guiney die vanachter de goal de puck panklaar legde. Lang kon men in Limburg niet genieten van de voorsprong want met een redirect scoorde Verners Egle op een afstandsschot van Kim Mietinnen. Beide teams kregen nog kansen met een man meer op het ijs in de eerste periode maar beide goalies lieten de puck niet meer achter hun in het net verdwijnen.

Halverwege de wedstrijd was het weer het duo Miettinen, Egle die voor de 1-2 zorgde. Na een straf van Lars van Sloun voor tripping stond Mechelen met een man meer op het ijs. En versloeg Verners Egle Geleen goalie Deniz Mollen met een snoeiharde onetimer vanuit de rechter zone. Vier seconden voordat de zoemer zou gaan voor het einde van de tweede periode was het nu het duo omgekeerd. Verners Egle de aangever en Kim Miettinen de afmaker. Een schot vanaf de blauwe lijn door een mêlee van spelers en dat betekende de 1-3.

Puckverlies in de neutrale zone door Mechelen leverde een kans op voor de Eaters. Lars van Sloun schoot en de rebound werd binnengetikt door Nick Guiney. Tien minuten voor tijd bracht, wederom op de powerplay, Verners Egle zijn hattrick tot stand. Hij schaatste van buiten naar binnen in de linker zone en sloeg toe. Binnen twee minuten was er alweer het Anschlusstor van Nick Guiney. Hij stond op de powerplay vrij voor Mechelen goalie Wouter Peeters en kon een schot vanaf de blauwe lijn van Cody van Lierop van richting veranderen. Het slotakkoord was voor de captain van de Golden Sharks. Vadim Gyesbreghs scoorde vanaf eigen helft de empty netter.

#13 Verners Egle Foto: Robert Bos

HEYLEN VASTGOED HYC – ZOETERMEER PANTERS 6-4

Een doelpunt rijke wedstrijd voltrok zich op het Netepark. Al binnen acht minuten ijshockey stond er al 3-1 op het scorebord. Terwijl na veertig minuten er 4-1 op het bord stond. Beide goalies Kevin van Looveren voor HYC en Damian Onderwater voor de Panters stonden goed te keepen want er waren in de tweede periode nogal wat man meer situaties in verband met straffen. In de derde periode wisten de bezoekers uit Zoetermeer binnen een dikke minuut de stand naar 4-3 te tillen door goals van Joy Turpijn en Tobie Collard. Acht minuten voor tijd scoorde Ville Juhani Saloranta de 5-3 maar Zoetermeer gaf niet op. Drie minuten later was het Attila Birke met de aansluitingstreffer. Echter pakte Birke een penalty een minuut later. En op de powerplay was het HYC captain Mitch Morgan met de 6-4 wat ook de eindstand was.

#67 Mitch Morgan foto: Kurt Tops

LIEGE BULLDOGS IHC – CHIEFS LEUVEN 4-1

Al snel zette Frank Neven de Walen op een 1-0 voorsprong. En na vier minuten moest Leuven goalie Keanu Evers naar de kant met een blessure. Zijn vervanger was Stijn Raeymaekers. Die moest nog twee keer vissen op doelpunten van wederom Frank Neven en een van Bryan Henry. In de tweede periode werd er niet gescoord ondanks een aantal minuten powerplay voor de Chiefs. Maar Liège goalie Troy Passingham stond zoals zo vaak op de juiste plek. Toch werd het geen clean sheet voor de Luikse goalie. Jeffie Versin wist namelijk in minuut 53 toch een gaatje te vinden. Maar nog geen 50 seconden later scoorde ook Bryan Henry zijn tweede van de avond en bracht de eindstand op het bord met de 4-1.

#21 Frank Neven Foto: Robert Bos
Previous comebacks Edmonton, St. Louis, tiende nederlaag op rij Flyers
Next Sprong assist en game winning goal, Jets walsen over Blackhawks heen