comebacks Edmonton, St. Louis, tiende nederlaag op rij Flyers

Dag 47 van de NHL bracht negen wedstrijden waarbij zowel de Blues als de Oilers terugkwamen van een 3-0 achterstand in de derde periode. Jack Hughes scoorde een natural hattrick voor de Devils en Mitchell Marner van Toronto verlengde zijn point streak naar zestien wedstrijden.

Carolina Hurricanes – Calgary Flames 3-2

Vijf nederlagen op een rij vond men genoeg in Carolina. Een powerplay goal in de derde periode van Brett Pesce was voldoende voor de winst.

Colorado Avalanche – Dallas Stars 4-1

Colorado goalie Alexandar Georgiev maakte 41 saves. Jason Robertson pakte voor de zestiende wedstrijd op een rij een punt voor Dallas. De game winner werd al gemaakt in de dertiende minuut door Josh Manson.

Florida Panthers – St. Louis Blues 4-5 OT

Twee keer pakte Florida een drie goals verschil voorsprong. 4-1 was het na veertig minuten. Drie goals in de derde periode voor de Blues en in overtime was het Jordan Kyrou met de game winner zodat het extra punt meeging naar Missouri.

New York Islanders – Philadelphia Flyers 5-2

Het stond nog 2-2 na veertig minuten maar twee goals binnen 23 seconden voor de Islanders door Brock Nelson en Anthony Beauvillier zorgde voor de tiende nederlaag op een rij voor de Flyers.

New York Rangers – Edmonton Oilers 3-4

Een 3-0 achterstand en twee afgekeurde goals voor de Rangers gaf nog weinig hoop voor de Oilers die toch al in een negatieve spiraal zitten de laatste weken. Echter draaide ze de wedstrijd helemaal om in vijftien minuten tijd. Twee keer Evan Bouchard, de eerste NHL-goal van Dylan Holloway en een powerplay goal van Leon Draisaitl twee minuten voor tijd waren voldoende om de twee punten te pakken.

Nashville Predators – Columbus Blue Jackets uitgesteld wateroverlast

New Jersey Devils – Washington Capitals 5-1

De achthonderdste overwinning voor Devils coach Lindy Ruff. Een natural hattrick van Jack Hughes was voldoende voor de achttiende overwinning van New Jersey.

Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs 1-4

Met een goal en een assist was het Leaf Mitchell Marner die voor de zestiende wedstrijd op een rij punten pakt.

Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks 1-5

Drie powerplay goals hielpen Vancouver aan de overwinning tegen koploper in de Pacific divisie Vegas. Canucks goalie Spencer Martin werd pas in minuut 57 gepasseerd.