Heerenveen verslaat Den Haag in overtime, koploper Liège loopt uit


Bene League

Zaterdagavond 26 november bracht ons drie wedstrijden in de BeNe League. De topper tussen Heerenveen en Den Haag werd gewonnen in overtime door de Friezen. Het Belgische onderonsje tussen Mechelen en Herentals waarbij Herentals de punten mee nam. En Liège wat met ruime cijfers won op bezoek in Zoetermeer.

LEES OOK: Seattle met Sprong verslaat Vegas, NHL-record Boston

UNIS FLYERS HEERENVEEN – ULTIMAIR HIJS HOKIJ 3-2 OT

Vandaag de wedstrijd van de nummer twee Heerenveen tegen nummer drie Den Haag in Heerenveen. En weer was het een close game. Spannend tot het eind. In de eerste periode was het na veertien minuten de eerste powerplay goal van Roope Nikkala na een schot vanaf de rechterkant. De stand van 1-0 werd ook afgesloten in de eerste periode. Na negendertig minuten in de tweede periode was het Donovan de Zwart die de 1-1 van dichtbij scoorde. De derde periode was nog maar net bezig of Trevor Hunt scoorde voor Heerenveen de tweede powerplay goal en bracht zo de stand op 2-1. Nog geen drie minuten later scoorde ook Jurryt Smid een powerplay goal en trok de stand weer gelijk 2-2.

Hierna was er voor beide ploegen nog wel de kans om de overwinning binnen te halen maar beide goalies Martijn Oosterwijk en Brett Magnus stonden steeds op de goede plek. Dus werd het overtime, waar Den Haag begon met een 4-on-3 maar ze konden de meerderheid niet benutten. In minuut eenenzestig kreeg Alan van Bentem een penalty voor interference en toen zijn straf bijna was afgelopen scoorde Jasper Nordermann de winnende treffer en zodoende bleef het extra punt in Friesland.

#7 Jasper Nordemann Foto: Robert Bos

ZOETERMEER PANTERS – LIEGE BULLDOGS IHC 3-9

Wat Zoetermeer kan met een volledige selectie lieten ze vorige week zien tegen Geleen maar tegen Liège miste men weer drie spelers en om dan tegen de koploper te moeten spelen dan is het weer een lastige wedstrijd. Na twintig minuten stond er echter pas 0-2 op het bord mede doordat Zoetermeer goalie Cas Neuman veel schoten wist te stoppen. In het middenstuk werd er zes keer gescoord terwijl Bulldogs goalie Troy Passingham het aardig druk had in de tweede periode. Voor Liège scoorde twee keer Bryan Henry. Oscar Delbrassine en Olaf-jan Schoningh. Joy Turpijn scoorde voor Zoetermeer weer een mooie in de winkelhaak en Tobie Collard deed het vlak voor het einde van de tweede periode. Zodat de tussenstand na veertig minuten 2-6 was.

Meteen aan het begin van de derde periode scoorde Giancarlo van Ulsen de 3-6. Maar de Walen herstelde het meteen door nog geen dikke minuut later de 3-7 in het net te leggen. Oscar Delbrassine scoorde zijn tweede van de avond. Een vijf minuten penalty voor Levi Smeets door slashing na het fluitsignaal en een hooking penalty voor Boet van Gestel zorgde voor een 5-on-3. Het leverde Zoetermeer mede door de vermoeidheid niets op dan twee shorthanded tegengoals. Captain Jordan Paulus maakte de 3-8 en Bryan Henry vervolmaakte zijn hattrick met de 3-9. Bryan Kolodziejzyk had een vier punten avond (1G, 3A)

Bryan Kolodziejczyk,
#77 Bryan Kolodziejczyk foto: Kurt Tops

MECHELEN GOLDEN SHARKS – HEYLEN VASTGOED HYC 1-3

Herentals scoorde de openingstreffer in de veertiende minuut door Emiel Goris op een assist van Toby Gentry. Na veertig minuten stond er 0-2 op het scorebord in het Ice Skating Center te Mechelen. Rick Cuylen had toegeslagen in minuut 35. Wat Mechelen ook probeerde Herentals goalie Arne Waumans hield veertig minuten zijn goal schoon van het bevroren rubber. Al snel aan het begin van de derde periode scoorde Ben van den Bogaert de aansluitingstreffer. Edoch konden de Sharks geen overtime afdwingen aangezien Ville Juhani Saloranta de eindstand van 1-3 op het bord zette in de vijftigste minuut.

#90 Arne Waumans Foto: Kurt Tops
Previous Seattle met Sprong verslaat Vegas, NHL-record Boston
Next comebacks Edmonton, St. Louis, tiende nederlaag op rij Flyers