Seattle met Sprong verslaat Vegas, NHL-record Boston

Dag 46 van de NHL bracht veertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong met Seattle Vegas versloeg. Boston een nieuw NHL record vestigde door twaalf thuiswedstrijden op rij te winnen. En Anaheim de vijftiende nederlaag leed.

Vegas Golden Knights – Seattle Kraken 2-4

Twee goals van Andre Burakovsky en twintig saves van Philipp Grubauer hielpen Seattle aan de overwinning. Daiel Sprong had bijna tien minuten ijstijd en kwam tot een hit.

Anaheim Ducks – Ottawa Senators 1-5

Drie powerplay goals voor de Senators en zes uit zes op de penalty kill deden het voor Ottawa.

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 3-2 OT

Het leek erop dat Boston het record van de NHL qua thuisoverwinningen niet zou breken na een 0-2 achterstand. Maar twee goals van David Krejci en een overtime winner door David Pastrnak maakte het verschil.

Buffalo Sabres – New Jersey Devils 1-2

Alleen in de tweede periode werd er gescoord. De game winner kwam van Jesper Boqvist.

Chicago Blackhawks – Montreal Canadiens 2-3 SO

Shootouts waren er nodig na de late gelijkmaker van Chicago. En ex Chicago speler Kirby Dach scoorde de beslissende shootout.

Columbus Blue Jackets – New York Islanders 2-3

Na veertig minuten was de stand 2-2 maar in de derde periode maakte Brock Nelson voor de Islanders het verschil.

Dallas Stars – Winnipeg Jets 4-5 OT

Twee goals in de laatste twee minuten door Dallas Jason Robertson die nu ook de topscoorderlijst aanvoert met achttien goals zorgde voor een punt. Het extra punt ging naar Canada voor de Jets door Josh Morrisey.

Detroit Red Wings – Arizona Coyotes 4-3 SO

De 3-3 viel 26 seconden voor tijd en werd gescoord door Coyotes Jakob Chychrun. In de shootouts was Red Wings aanvoerder Dylan Larkin weer de game winner.

Minnesota Wild – Toronto Maple Leafs 3-4

Een spannende wedstrijd waarbij Toronto aan het langste eind trok door een game winning goal van William Nylander in minuut 53.

Nashville Predators – Colorado Avalanche afgelast wateroverlast

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 1-4

De negende nederlaag op een rij voor Philadelphia. Twee goals voor Penguin Ryan Poehling.

San Jose Sharks – Los Angeles Kings 2-5

Twee keer lukte het de Sharks om een aansluitingstreffer te scoren maar in de derde periode werd het verschil gemaakt door de Kings. Rasmus Kupari en Anze Kopitar maakte het verschil.

Tampa Bay Lightning – St. Louis Blues 5-2

Twee goals van Brayden Point en drie assists van Nikita Kucherov zorgde voor de ruime overwinning op de Blues door de Lightning.

Washington Capitals – Calgary Flames 3-0

Een shutout voor Washington goalie Darcy Kuemper die 32 saves maakte. Alexander Overchkin scoorde goal nummer 791.

Previous Sprong assist, winning streak Devils gestopt door de Leafs, Ovi scoort goal 790