Sprong assist, winning streak Devils gestopt door de Leafs, Ovi scoort goal 790

Dag 45 van de NHL bracht vijftien wedstrijden waarbij Daniel Sprong een assist gaf bij de 8-5 overwinning op San Jose. De win streak van de Devils werd gestopt door de Leafs en Alexander Ovechkin scoorde goal nummer 790. En er waren drie shutouts te noteren.

Anaheim Ducks – New York Rangers 3-2

Artemi Panarin gaf zijn vierhonderdste assist voor New York maar het leverde niets op want de Ducks wonnen voor het eerst een wedstrijd binnen reguliere speeltijd. Ducks goalie John Gibson maakte 41 saves en de game winning goal kwam van Troy Terry voor Anaheim.

Buffalo Sabres – St. Louis Blues 6-2

De winning streak van de Blues eindigde op zeven wedstrijden. Twee goals van Jeff Skinner en Jack Quinn voor de Sabres.

Carolina Hurricanes – Arizona Coyotes 0-4

De vierde nederlaag op een rij voor Carolina. Lawson Cruise scoorde twee goals voor de Coyotes en goalie Karel Vejmelka stopte alle 36 schoten van de Canes en pakte alweer zijn tweede shutout van het seizoen.

Colorado Avalanche – Vancouver Canucks 3-4

Na veertig minuten stond het 3-2 voor de kampioen van 2022 Colorado. In de derde periode scoorde Sheldon Dries en Ethan Bear voor de Canucks.

Columbus Blue Jackets – Montreal Canadiens 1-3

Pas na 41 minuten werd er voor het eerst gescoord en wel door de thuisclub Columbus. Drie unanswered goals zorgde voor de winst van Montreal. David Savard en Arber Xhekaj scoorde 57 seconden na elkaar voor de Canadiens.

Dallas Stars – Chicago Blackhawks 6-4

De vijfde nederlaag op een rij voor de Blackhawks. In minuut 59 maakte Radek Faksa de game winning goal voor de Stars. Jason Robertson evenaart het franchise record voor Dallas met een dertien wedstrijden point streak.

Detroit Red Wings – Nashville Predators 3-0

Red Wings goalie Ville Husso maakte 26 saves voor een shutout tegen de Predators. Captain Dylan Larkin scoorde de eerste goal van de wedstrijd.

Florida Panthers – Boston Bruins 5-2

De winning streak van de Bruins werd gestopt op zeven door Florida. Panthers goalie Spencer Knight pakte 37 pucks. Aleksander Barkov en Aaron Ekblad kwamen beide tot een goal en twee assists.

Minnesota Wild – Winnipeg Jets 6-1

Mede dankzij twee goals van Nick Foligno waren voldoende voor de Wild om de Jets te verslaan.

New York Islanders – Edmonton Oilers 3-0

Islanders goalie Ilya Sorokin maakte 49 saves en bezorgde daarmee de Oilers alweer de tiende nederlaag van het seizoen. Jean-Gabriel Pageau scoorde twee goals.

New Jersey Devils – Toronto Maple Leafs 1-2

Toronto stopte de winning streak van dertien voor de Devils door met 2-1 te winnen in New Jersey. Rookie Pontus Holmberg scoorde zijn eerste NHL-goal voor de Leafs.

Pittsburgh Penguins – Calgary Flames 2-1 SO

Pittsburgh goalie Tristan Jarry pakte zijn honderdste overwinning en Evgeni Maklin scoorde de game winning shootout.

Seattle Kraken – San Jose Sharks 8-5

Een dikke tien minuten ijstijd voor onze landgenoot Daniel Sprong die zorgde met een assist voor een bijdrage aan de acht goals. Sprong kwam naast de assist tot een schot op doel en twee hits. Timo Meier maakte een hattrick voor de Sharks.

Vegas Golden Knights – Ottawa Senators 4-1

De vierde wedstrijd op een rij met een goal van Mark Stone voor de Knights.

Washington Capitals – Philadelphia Flyers 3-2 OT

De achtste nederlaag op een rij voor de Flyers. Mede veroorzaakt door goal nummer 790 van Alexander Ovechkin die goal nummer 790 scoorde in overtime.