Losing streak Blues gestopt, Golden Knights en Bruins denderen door

Dag 32 van de NHL bracht tien wedstrijden waarbij winning streaks en losing streaks werden verlengd. Jack Eichel en Andrei Svechnikov een hattrick scoorden.

Boston Bruins – Calgary Flames 3-1

De zevende nederlaag op een rij voor Calgary. Connor Clifton en Charlie McAVoy scoorde hun eerste goal voor de Bruins van het seizoen.

Buffalo Sabres – Vegas Golden Knights 4-7

Jack Eichel scoorde een hattrick en hielp de Golden Knights aan de negende overwinning op een rij. Tage Thompson scoorde twee keer voor Buffalo.

Carolina Hurricanes – Edmonton Oilers 7-2

Het werd nog een beetje spannend toen Oilers Connor McDavid zijn vijftiende goal van het seizoen maakte. Maar de laatste vijf minuten van de wedstrijd werd er nog drie keer gescoord door de Hurricanes. Andrei Svechnikov scoorde een hattrick, net zoals hij deed in Edmonton alleen toen verloren ze nog met 6-4. Hij haalde daarmee wel zijn honderdste goal in de NHL.

Colorado Avalanche – Nashville Predators 5-3

Mikko Rantanen en Logan O’Connor scoorde beide twee goals en hielpen zo de kampioen Colorado aan de overwinning.

Columbus Blue Jackets – Philadelphia Flyers 5-2

Met een goal en twee assists was Johnny Gaudreau nadrukkelijk betrokken bij de overwinning van Columbus. Philadelphia coach John Tortorella hield geen punten over aan het bezoek bij zijn oude club.

Detroit Red Wings – New York Rangers 2-8

Zes unanswered goals waarvan drie binnen tweeëneenhalve minuut zorgde voor de ruime overwinning van de Rangers. Mika Zibanejad scoorde twee goals en Adam Fox was goed voor vier punten (1G, 3A).

Los Angeles Kings – Chicago Blackhawks 2-1 OT

Met nog 1.4 seconden te spelen in overtime zorgde Kevin Fiala voor het extra punt in de crypto.com Arena van de L.A. Kings.

New York Islanders – Arizona Coyotes 0-2

Arizona goalie Karel Vejmelka pakte een shutout door alle 24 schoten te stoppen van de Islanders. Travis Boyd scoorde de game winning goal in minuut 41.

New Jersey Devils – Ottawa Senators

De achtste overwinning op een rij voor de New Jersey Devils betekende de zevende nederlaag op een rij voor Ottawa. Nico Hischier maakte de winnende goal dertig seconden voor het einde van de overtime.

St. Louis Blues – San Jose Sharks 5-3

De acht game losing streak van de Blues is ten einde gekomen. Ze versloegen de Sharks. Game winner werd Calle Rosen die de winnende goal scoorde.