Sterke powerplay zorgt mede voor ruime winst Den Haag


Bene League

De burenruzie in de BeNe League tussen Den Haag en Zoetermeer werd gewonnen door Hijs Hokij. Onder andere een sterke powerplay zorgde mede voor het grote verschil. Deze wedstrijd telde ook mee om de stand in de strijd om beker van Nederland. De wedstrijd tussen Neuwied en Geleen was er een voor de IRC Cup.

LEES OOK: Losing streak Blues gestopt, Golden Knights en Bruins denderen door

ULTIMAIR HIJS HOKIJ – ZOETERMEER PANTERS 7-1

Normaal gesproken zijn dit wel leuke partijtjes tijdens de Zuid Hollandse derby. Maar gisteren was het toch een beetje tam. Den Haag was veel beter en Zoetermeer wilde wel maar vonden steeds de uitblinkende Haagse goalie Julien van Nes op hun pad. In de eerste periode werd na zes minuten de score geopend door Chad Niddery. Die na een assist van Jeffrey Melissant de puck van dichtbij in de doel dropte. In minuut vijftien scoorde Alan van Bentem een powerplay goal en zette zo de stand op 2-0. Drie minuten later kwam daar een aansluitingstreffer van Dean Versteeg na een assist van Tetris Wright. Echter was het een minuut later alweer 3-1 voor de Hagenezen via Alan van Bentem die zijn tweede van de avond maakte.

Aan het begin van de tweede periode was het Jay de Ruiter die een powerplay goal scoorde voor de 4-1. Een schot van Joey Oosterveld werd niet goed verwerkt. In minuut 33 was het jonkie Donovan de Zwart die de stand op 5-1 bracht. En zo ging ook deze periode in het voordeel naar de Hagenaars. In de derde periode was het al na vier minuten weer Chad Niddery die via werr een powerplay goal zijn tweede van de avond binnen schoot. Vijftig seconden later werd de eindstand al bereikt door Bjorn Willemse die verwoestend uithaalde vanaf de blauwe lijn en zo de 7-1 scoorde. Panters goalie Cas Neuman was kansloos. De laatste vijftien minuten waren er nog wel wat mogelijkheden over en weer maar werd er niet meer gescoord.

tekst gaat verder onder de foto

#21 Chad Niddery Foto: Robert Bos

EHC NEUWIED – SNACKPOINT EATERS LIMBURG 2-1

In de strijd om de IRC Cup leed Snackpoint Eaters Geleen een onnodige nederlaag. Nog geen twee seconden voor het verstrijken van de reguliere speeltijd scoorde Tobias Etzel de game winning goal. Hij klopte Eaters goalie Stef Verhulst van dichtbij via de five hole. De Duitsers waren in de zesde minuut op voorsprong gekomen door een goal van Janeck Sperling op assists van de broertjes Asbach. Kansen kregen de Limburgers genoeg maar men had moeite om goalie Jan Guryca te passeren. Guryca was de goalie bij Diez toen Geleen coach Jeffrey van Iersel bij de Duitse club coach was in de Oberliga. Geleen maakte gelijk tien minuten voor tijd toen captain Lars van Sloun eindelijk de Duitse goalie wist te passeren met een afstandsschot. De 544 aanwezige supporters maakte zich al op voor de extra tijd maar daar stak dus Tobias Etzel een stokje voor.

Tobias Etzel scoort de game winning goal voor Neuwied. Foto: Homepage EHC Neuwied

 

Previous Losing streak Blues gestopt, Golden Knights en Bruins denderen door
Next Sprong verliest met Seattle van Minnesota met shutout Fleury