Panthers shutout Hurricanes, Eric Staal speelt wedstrijd 1300


Dag 31 van de NHL bracht ons vier wedstrijden waarbij Eric Staal zijn dertienhonderdste wedstrijd speelde. Ook zijn jongere broers Marc en Jordan stonden op het ijs tijdens de wedstrijd. Eric en Marc stapten als triomfator van het ijs. De Panthers versloegen namelijk de Hurricanes. Een eerste NHL-goal bij de Ducks en ook de tiende nederlaag.

LEES OOK: Sprong wint met Seattle, horrorblessure Evander Kane

Anaheim Ducks – Minnesota Wild 1-4

Twee powerplay goals van Kirill Kaprizov voor de Wild en Pavol Regenda scoorde voor Anaheim zijn eerste NHL-goal.


Wild goalie Filip Gustavsson pakte zijn eertste overwinning in het shirt van Minnesota.

Florida Panthers – Carolina Hurricanes 3-0

Driemaal Staal op het ijs waarbij Eric en Marc als triomfators van het ijs stapten. Een shutout voor Panther Spencer Knight die alle veertig schoten van de Hurricanes stopte. Coach Paul Maurice pakte als coach overwinning 783. En staat nu zesde op de NHL lijst van coaches met de meeste overwinningen.

Montreal Canadiens – Vancouver Canucks 5-2

Twee goals van Kirby Dach waaronder de game winning goal waren voldoende om de Canucks te verslaan. Alweer de tiende nederlaag in veertien wedstrijden voor de mannen uit Vancouver.

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 1-4

De vijfde nederlaag in zes wedstrijden voor Washington en na zeven nederlagen eindelijk weer winst voor Pittsburgh. In de tweede periode scoorde de Penguins drie keer. Goalie Casey DeSmith stopte 24 van de 25 schoten door de Capitals.

Previous Sprong wint met Seattle, horrorblessure Evander Kane
Next Losing streak Blues gestopt, Golden Knights en Bruins denderen door