Sprong wint met Seattle, horrorblessure Evander Kane


Dag dertig van de NHL bracht ons elf wedstrijden waarbij Daniel Sprong weer won met Seattle. Dit keer van Nashville en Vegas won voor de achtste keer op een rij met een winst op Toronto. Tijdens de wedstrijd Tampa Bay en Edmonton sneed de schaats van Patrick Maroon in de pols van Evander Kane.


De medische staf in de ijshal van Tampa heeft hem gestabiliseerd en hij is verder geholpen in het ziekenhuis aan de verwondingen.

LEES OOK: Connor McDavid speelt wedstrijd 500, zevende verlies Blues

Buffalo Sabres – Arizona Coyotes 1-4

De tweede overwinning van een veertien! wedstrijden road trip voor Arizona. Matias Maccelli scoorde de game winner en Yotes goalie Karel Vejmelka stopte 32 schoten.

Detroit Red Wings – Montreal Canadiens 2-3 SO

Canadiens goalie Jake Allen stopte 41 schoten van de Red Wings en stopte de shootout van Lucas Raymond zodat het extra punt naar Canada ging. Beide goals voor Montreal kwamen van de stick van Mike Hoffman.

Los Angeles Kings – Minnesota Wild 1-0

Jonathan Quick pakte een shutout voor de Kings door alle 21 schoten te stoppen van Minnesota. Gabriel Vilardi scoorde als enige. Het is al zijn tiende van het seizoen wat tevens zijn hoogste aantal is in de NHL. Het lijkt erop dat hij dat gaat aanscherpen.

New York Rangers – New York Islanders 3-4

Na veertig minuten was het 3-1 voor de Rangers. Na zestig hadden de Islanders de winst gepakt door drie unanswered goals. De game winning goal kwam van Anders Lee in minuut 55.

New Jersey Devils – Calgary Flames 3-2

De zevende overwinning op een rij voor de Devils. En de zesde nederlaag op een rij voor de Flames. Man van de wedstrijd werd Nico Hischier die ook de laatste goal wist te scoren.

Ottawa Senators – Vancouver Canucks 4-6

Spencer Martin goalie van de Canucks zorgde met 37 reddingen ervoor dat Ottawa zijn zesde nederlaag op een rij leed. Bo Horvat scoorde twee keer en staat al op twaalf goals voor Vancouver.

Philadelphia Flyers – St. Louis Blues 5-1

Ook in St. Louis gaat het niet echt goed. Zij kregen alweer de achtste nederlaag om de oren op een rij. Het leverde de goalie van de Flyers zijn eerste NHL-overwinning op. Felix Sandstrom stopte 21 schoten.

Seattle Kraken – Nashville Predators 5-1

Seattle schoot uit de startblokken. Binnen zestien minuten lagen er al vier pucks in het net van de Predators. Goalie Juuse Saros van Nashville kon al vroeg gaan banken. Daniel Sprong kwam tot een schot in dik twaalf minuten ijstijd. Voor de Kraken scoorde Jordan Eberle twee goals. Gestaag loopt de ijstijd op voor onze landgenoot Sprong. Inmiddels staat Sprong in het nieuwe seizoen op zeven punten met twee goals en vijf assists in acht wedstrijden.

Tampa Bay Lightning – Edmonton Oilers 2-3

Waar de Oilers gisteren nog verloren door vier powerplay goals van de Capitals deden ze het vandaag duidelijk beter. Vier powerplays leverde Tampa Bay niets op terwijl de special teams van de Oilers het juist nu wel goed deden. Warren Foegele scoorde shorthanded en op de powerplay sloeg het ‘Dynamic Duo’ toe. Connor McDavid scoorde goal nummer veertien en Leon Draisaitl nummer negen.

Toronto Maple Leafs – Vegas Golden Knights 3-4 OT

Toronto heeft zeven overwinningen en zeven nederlagen na veertien wedstrijden met deze nederlaag meegerekend. Vegas pakte zijn achtste overwinning op een rij en staan bovenaan in de league met een winning percentage van 0.857. Ondanks twee goals van Timothy Liljegren kon Toronto de voorsprong niet vasthouden. Twee goals voor de Knights van Reilly Smith de gelijkmaker en de overtime goal deden de Leafs uiteindelijk de das om.

Winnipeg Jets – Dallas Stars 5-1

Twee goals van Mark Scheifele zorgde voor blije gezichten bij de Jets. Zes overwinningen in een zeven game point streak.

Previous Connor McDavid speelt wedstrijd 500, zevende verlies Blues
Next Panthers shutout Hurricanes, Eric Staal speelt wedstrijd 1300