Sprong wint met Seattle in Pittsburgh, Ovechkin 787 goals


Dag 27 van de NHL bracht ons veertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong voor de tweede keer dit seizoen won van zijn oude club Pittsburgh met Seattle. Alexander Ovechkin goal 787 scoort en hij nu bovenaan staat als topscoorder bij één club. Met 894 goals staat Wayne Gretzky nog steeds bovenaan in de NHL maar die speelde voor meerdere clubs.

LEES OOK: Liège wint van Heerenveen, Geleen verslaat Neuwied

Calgary Flames – New Jersey Devils 3-4 OT

De zesde overwinning op een rij voor de New Jersey Devils. Fabian Zetterlund scoorde met zijn tweede van de avond in overtime op de powerplay de game winning goal. Voor Calgary is het de vierde nederlaag op een rij.

Columbus Blue Jackets – Colorado Avalanche 1-5

In Tampere werd de tweede wedstrijd gespeeld uit de NHL Global Series. Wederom was er winst voor de Stanley Cup kampioen 2022 Colorado. De Fin Artturi Lehkonen scoorde de 1-0 voor Colorado. Drie assists voor Cale Makar en Nathan MacKinnon

Detroit Red Wings – New York Islanders 3-0

Een shutout voor Ville Husso die zijn tweede van het seizoen pakte. Hij stopte alle 24 schoten van de Islanders. Dominik Kubalik scoorde een goal en gaf een assist en stopte daarmee de winning streak van de Islanders op vijf.

Edmonton Oilers – Dallas Stars 2-6

Middagwedstrijden en de Oilers gaan zelden samen. Een hattrick van Jamie Benn hielp Dallas aan de derde zege op een rij.

Los Angeles Kings – Florida Panthers 5-4

De game winning goal viel in minuut 57 door Gabriel Vilardi die daarmee zijn negende van het seizoen scoorde. Carter Verhaeghe scoorde twee keer voor Florida.

Montreal Canadiens – Vegas Golden Knights 4-6

Na de eerste veertig minuten was het 2-1 voor Vegas. In de derde periode vielen er zeven goals. Nick Suzuki scoorde er twee voor Montreal en Reilly Smith deed dat voor Vegas.

Ottawa Senators – Philadelphia Flyers 1-2

Claude Giroux scoorde zijn driehonderdste NHL-goal uitgerekend tegen zijn oude club Philadelphia. De game winning goal kwam van Zack MacEwen.

Pittsburgh Penguins – Seattle Kraken 2-3

900 assists voor Sidney Crosby die ook de 1-0 scoorde. Maar het werd de zevende nederlaag op een rij voor de Penguins. Daniel Sprong had net geen tien minuten ijstijd en kwam tot een schot en een hit. Brandon Tanev scoorde de winner drie minuten voor tijd. Het is de vierde overwinning op een rij voor Sprong en de zijnen. En we kunnen er nu wel van uitgaan dat Daniel Sprong nu zijn vaste plek heeft afgedwongen bij de Kraken.

San Jose Sharks – Anaheim Ducks 4-5 SO

Een wedstrijd uit de onderste regionen van de NHL. De Sharks schoten 52 keer op het doel van Ducks goalie Anthony Stolarz maar hij capituleerde maar vier keer. Adam Henrique scoorde voor de Ducks de gelijkmaker in de laatste minuut. Pas bij de tiende shootout was het wederom Henrique die het verschil maakte.

Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres 5-3

Je eerste NHL-goal blijft altijd speciaal. Als het dan ook nog de game winner is maakt het die helemaal mooi. Nick Perbix deed het voor Tampa Bay.

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 2-1

Toronto herstelt zich inmiddels van de slechte start van het seizoen. Boston kwam als koploper in de league naar Toronto maar werd op een nederlaag gepresenteerd. Ondanks dat Brad Marchand met een penalty shot zijn achthonderdste punt scoorde voor Boston werd Auston Matthews matchwinner door twee goals te scoren.

Vancouver Canucks – Nashville Predators 3-4 SO

Vancouver pakte een 3-0 voorsprong maar Nashville kwam op gelijke hoogte mede dankzij twee goals binnen anderhalve minuut in de derde periode. Matt Duchene scoorde de enige shootout.

Washington Capitals – Arizona Coyotes 2-3

Alexander Ovechkin is een record rijker maar geen drie punten rijker. Want Arizona versloeg Washington met drie unanswered goals in de derde periode. De laatste twee werden gescoord door Nick Ritchie.

Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks 4-0

Jets goalie Connor Hellebuyck pakte zijn tweede shutout van het seizoen door alle dertig schoten van de Blackhawks te stoppen. Josh Morrissey scoorde zijn eerste van het seizoen en het bleek ook de game winning goal te zijn.

Previous Liège wint van Heerenveen, Geleen verslaat Neuwied
Next Herentals verslaat Den Haag na vlotte start