Liège wint van Heerenveen, Geleen verslaat Neuwied

Bene League

Zaterdag de vijfde november bracht ons drie BeNe League wedstrijden en een IRC cup wedstrijd. Liège versloeg Heerenveen in de topper tussen de nummer een en twee. Leuven won op bezoek in Zoetermeer. Herentals versloeg Mechelen in het ISCM en Geleen maakte het spannend tegen Neuwied.

LIEGE BULLDOGS IHC – UNIS FLYERS HEERENVEEN 3-0

Pas in de slotfase werd het duel echt beslist. Halverwege de wedstrijd hadden de Walen de voorsprong te pakken doordat Bryan Kolodziejczyk Heerenveen goalie Martijn Oosterwijk wist te passeren. Het lukte Heerenveen niet ondanks de vele mogelijkheden in het verloop van de wedstrijd om Liège goalie Troy Passingham te passeren. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd was er een empty netter voor de Bulldogs en een met Martijn Oosterwijk in het Heerenveense doel die de eindstand van 3-0 op het bord zette. Bryan Henry en Joran de Smet kwamen daarmee op de score sheet.

Troy Passingham foto : Bulldogs de Liège

ZOETERMEER PANTERS – CHIEFS LEUVEN 2-6

Krijgt Zoetermeer weer een beetje aansluiting naar boven of drukt Leuven hun verder weg. Na twee minuten was het Flavio Deverchin die een foutje achterin afstrafte. Nog geen vijf minuten later was het Iniaz Steyaert die de 0-2 in het doel prikte. Zoetermeer had wel kansen maar het lukte de eerste periode niet om Leuven goalie Keanu Evers te passeren.

De tweede periode was zeven minuten oud toen er een ouderwetse scrimmage was voor het doel van Leuven en Tetris Wright het laatste tikkie gaf waardoor Zoetermeer terug in de wedstrijd kwam. Twee minuten later was het Dries Blockx die de stand op 1-3 zetten. In de eenendertigste minuut was het toch weer Zoetermeer via Alexander Makarin die de aansluitingstreffer scoorde en zo Zoetermeer weer hoop gaf. Echter voor het einde van de tweede periode was het weer Dries Blockx die zijn tweede van dichtbij scoorde en zo de stand op 2-4 bracht.

Met deze stand begonnen ze ook aan de derde periode. Na anderhalve minuut was het Basim Laeremans die de 2-5 scoorde en het voor Zoetereer wel heel moeilijk maakte. In minuut drieenveertig was het aanvoerder Alec James die via een powerplay goal de stand op 2-6 bracht.
#14 Dries Blockx foto : Robert Bos

MECHELEN GOLDEN SHARKS – HEYLEN VASTGOED HYC 4-5

In de negende minuut had Mitch Morgan van Herentals maar 21 seconden nodig om twee goals te scoren. In minuut achttien werd het zelfs 0-3 door Jacques de Ceuster. Toch wist Mechelen in de eerste periode nog op het scorebord te komen door met een man meer op het ijs in de laatste minuut de 1-3 te maken. Verners Egle scoorde alweer zijn elfde goal van het seizoen. Halverwege de wedstrijd was het Stefaan Swennen die de aansluitingstreffer maakte voor de Sharks. Vijf minuten later werd het verschil weer twee doordat Ville Juhani Saloranta Sharks goalie Wouter Peeters wist te passeren. Acht seconden voor het einde van de tweede periode bouwde HYC de score verder uit. Jacques de Ceuster scoorde zijn tweede van de avond.

#52 Jacques de Ceuster Foto: Kurt Tops

Mechelen stelde alles in het werk om terug in de wedstrijd te komen in de laatste twintig minuten. Dat lukte ook Kim Miettinen en Ben van den Bogaert zorgde na 57 minuten ervoor dat het een one goal game werd. In de laatste drie minuten lukte het echter niet van Mechelen om HYC goalie Kevin van Looveren te passeren en zo nog een puntje te behalen. De drie punten gingen mee naar Herentals.

SNACKPOINT EATERS LIMBURG – EHC NEUWIED 7-6

Het begon heel goed voor de mannen uit Geleen. Na twintig minuten stond er al 4-1 op het scorebord. Nick Guiney, Lander Paulissen, Mitch Koumans en Harley Verkroost wisten de Duitse defensie te verslaan. Bjorn Asbach had de Duitse goal gescoord. In de tweede periode scoorde beide teams een keer. Eerst was het Jord Smit met de 5-1 en daarna Tanguy Mercier die de tweede Duitse treffer maakte.

In de laatste periode zouden de Duitsers drie keer dat “anschlusstor” maken. Thorben Beeg maakte de 5-3 en Janeck Sperling zorgde voor de eerste aansluitingstreffer 5-4. Lars van Sloun bouwde de marge weer naar twee. Waarna Alexander Spister de score weer naar een bracht met de tweede aansluitingstreffer. Nick Guiney scoorde zijn tweede van de avond in het lege Duitse net maar een halve minuut voor de zoemer was de derde aansluitingstreffer daar door Maximilian Rieger.

#91 Nick Guiney Foto: Ronald Jans