Herentals verslaat Den Haag na vlotte start


Bene League

Een wedstrijd was er geprogrameerd in de BeNe League op zondag 6 november en wel Herentals tegen Den Haag op het Netepark.

LEES OOK: Sprong wint met Seattle in Pittsburgh, Ovechkin 787 goals

Een flitsende start van HYC resulteerde al binnen drie minuten in de 1-0. Ville Juhani Saloranta scoorde de 1-0 op assist van Mitch Morgan. In de tiende minuut maakte Justin Evers de gelijkmaker op de powerplay nadat Brent Bogaerts een straf kreeg voor high sticking. In de veertiende minuut gingen Ernesto Klem en Mitch Morgan het gevecht aan. Wat resulteerde in een game misconduct voor beide. Op de powerplay maakte Ben Coolen de 2-1. Nog steeds op de powerplay was het Roope Juhani Niskanen die voor de 3-1 zorgde. Dat was ook de ruststand na twintig enerverende minuten.

In de tweede periode bouwde de thuisclub de score verder uit met de tweede goal van Ville Juhani Saloranta. Een powerplay van 5-on-3 resulteerde in de 5-1 door Cas Staps. In de derde periode kwam HIJS terug tot 5-3 binnen vijf minuten door goals van Jay de Ruiter en Alan van Bentem. Den Haag kreeg kansen genoeg om het nog spannend te maken maar HYC-goalie Arne Waumans liet zich niet meer passeren zodat Herentals zich in de middenmoot vestigt na een belabberde start van het seizoen.

#23 Juhani Saloranta Ville Foto: Kurt Tops

 

Previous Sprong wint met Seattle in Pittsburgh, Ovechkin 787 goals
Next Detroit doet het in overtime, negende nederlaag Anaheim