Sprong geeft assist bij winst op oude club Pittsburgh, Oilers winnen BOA

Dag twintig van de NHL bracht twaalf wedstrijden waarbij Daniel Sprong alweer zijn derde wedstrijd op een rij speelde. Zijn schot op doel leverde de rebound op waarbij de 2-1 voorsprong gescoord kon worden. Dit keer werd de “Battle of Alberta” gewonnen door de Oilers en Toronto verliest al weer voor de vijfde keer in negen wedstrijden.

Buffalo Sabres – Chicago Blackhawks 4-3 OT

Victor Olofsson scoorde twee keer waarvan de tweede op de powerplay in overtime. Ook Tage Thompson wist er twee te scoren voor de Sabres.

Calgary Flames – Edmonton Oilers 2-3

Thuis was de wedstrijd al na tien minuten over nadat Calgary vier keer scoorde. Maar op bezoek in het Saddledome deden de Oilers het een stuk beter. Mede dankzij goalie Stuart Skinner die veertig saves maakte. Connor McDavid had drie punten (1G, 2A) waarbij hij de 2-2 scoorde uit een onmogelijke hoek. De andere twee goals werden gescoord door Zach Hyman.

Dallas Stars – New York Rangers 3-6

Na vier nederlagen op een rij wisten de Rangers weer te winnen. Na veertig minuten stond het netjes 3-3 maar drie unanswered goals voor New York namen ze twee punten mee uit Dallas. Vincent Trocheck was goed voor twee goals.

Detroit Red Wings – Minnesota Wild 2-1

Red Wings goalie Ville Husso maakte 30 saves en Lucas Raymond scoorde beide treffers voor Detroit.

Florida Panthers – Ottawa Senators 5-3

De broedertwist tussen Brady Tkachuk (OTT) en Matthew (FLA) eindigde in winst voor Florida. De Panthers hadden er wel 58 schoten voor nodig op het doel van Anton Forsberg. Matthew Tkachuk won de broedertwist ook op punten. Drie (1G, 2A) en Brady kwam tot een goal.

Los Angeles Kings – Toronto Maple Leafs 4-2

Alweer de vijfde nederlaag voor Toronto in het nog jonge seizoen. Gabriel Vilardi scoorde de game winner in minuut 34. John Tavares scoorde voor de vierde wedstrijd op een rij een goal voor Toronto, maar uiteindelijk werden die ook alle vier verloren.

New York Islanders – Colorado Avalanche 5-4

Kampioen Colorado pakte een 3-0 voorsprong maar de Islanders scoorden vijf goals op een rij. Niemand had meer dan een punt voor New York.

Nashville Predators – Washington Capitals 0-3

Capitals goalie Darcy Kuemper pakte zijn eerste shutout voor Washington door alle 34 schoten te stoppen. Alexander Ovechkin prikte een empty netter binnen. De zesde nederlaag voor de predators in negen wedstrijden

Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes 3-4 OT

Twee minuten voor tijd scoorde Martin Necas de 3-3 voor Carolina waarna Brent Burns het extra punt meepakte met een slap shot.

San Jose Sharks – Tampa Bay Lightning 3-4

Met nog geen minuut te gaan was het Nikita Kucherov die de game winning goal maakte en zo een punt door de neus boorde van San Jose. Erik Karlsson scoorde twee keer voor de Sharks.

Seattle Kraken – Pittsburgh Penguins 3-1

Daniel Sprong was betrokken bij de 2-1 en kreeg een assist achter zijn naam en bezorgde mede daarmee zijn oude club de vierde nederlaag op een rij. Zou Sprong nu een reeks van wedstrijden op kunnen bouwen?

St. Louis Blues – Montreal Canadiens 4-7

Christian Dvorak scoorde een hattrick en hielp daarmee Montreal aan de overwinning. Het was de vierde nederlaag op een rij voor St. Louis.