Liège en Mechelen halen uit, Den Haag verrast Heerenveen

Bene League

Op zaterdagavond 29 oktober stonden er drie wedstrijden op het programma in de BeNe League. Den Haag ging op bezoek in Heerenveen. Zoetermeer mocht de lange reis naar Liège maken en Geleen kwam naar het Ice Skating Centre in Mechelen.

LIEGE BULLDOGS IHC – ZOETERMEER PANTERS 11-1

Afgelopen weekend verloor Liège twee wedstrijden achter elkaar waaronder de 8-2 tegen aartsrivaal Herentals. Dat hebben ze even rechtgezet tegen Zoetermeer. Na twintig minuten was het 2-1 in het voordeel van de Waalse club. Olaf-jan Schoningh en Andy Kolodziejczyk. Tussendoor had Joy Turpijn de Panters ook op het scorebord gezet. In de tweede periode ging het echter mis voor de bezoekers uit Zoetermeer. Binnen vijf minuten na aanvang werd er drie keer gescoord. Shorthanded Milan Jurik, Olaf-jan Schoningh met zijn tweede en Bryan Kolodziejczyk. Bryan Henry en Levi Smeets bouwde de score uit naar 7-1 na veertig minuten.

Bryan Kolodziejczyk scoorde drie goals achter elkaar in de derde periode. Shorthanded, powerplay en 5-on-5. In totaal met die uit de tweede periode scoorde hij in deze wedstrijd vier goals. Het slotakkoord kwam van Julien De Vriendt.

Bryan Kolodziejczyk
#77 Bryan Kolodziejczyk Foto: Didier Gavage

UNIS FLYERS HEERENVEEN – ULTIMAIR HIJS HOKIJ 2-3

Zoals bijna elke wedstrijd tussen deze twee ploegen zijn close, hoog tempo en vol met emotie. Ook deze wedstrijd was er weer om van te smullen. Het tempo lag vanaf het begin al gelijk hoog. En beide ploegen gingen vol op de aanval. Na iets meer dan zeven minuten was het Ronald Wurm die van dichtbij een powerplay goal kon scoren. Helaas konden de Hagenezen nog geen minuut van deze voorsprong genieten. Jasper Nordemann scoorde de 1-1 na een assist van Roope Nikkila. En zo werd de eerste periode ook afgesloten.

De tweede periode hetzelfde beeld. Na drie minuten was het Frits Doop die de Friezen op voorsprong zetten. Den Haag probeerde het wel maar Martijn Oosterwijk stond zijn mannetje en zo werd de tweede periode afgesloten met 2-1. De derde periode was zes minuten bezig toen Bartek Bison zijn eerste goal voor Hijs Hokij scoorde en zo de stand op 2-2 bracht. Tien minuten voor het einde was het Donovan de Zwart die de puck kreeg van Justin Evers en scoorde van afstand in de linkerhoek. Heerenveen had nog de tijd om de stand recht te trekken maar ook Brett Magnus stond er weer om alles tegen te houden wat op hem werd afgevuurd. Een minuut voor tijd werd ook de Friese goalie van het ijs gehaald en werd de druk op het Haagse goal nog groter. Den Haag wist de voorsprong te behouden en kon men weer 3 punten bijgeschreven.

MECHELEN GOLDEN SHARKS – SNACKPOINT EATERS LIMBURG 9-1

Deze wedstrijd was er een van, gaat Geleen de koppositie in de BeNe League pakken of sluit Mechelen aan bij de top? Na de eerste twintig minuten stond er 1-0 op het scorebord in het voordeel van de Eaters. Jord Smit scoorde de treffer van dichtbij. Geleen had de eerste vijf minuten van de tweede periode de score uit moeten bouwen maar kwamen niet voorbij Mechelen goalie Wouter Peeters die de Mechelaren in de wedstrijd hield. Het eerste schot op doel in de tweede periode voor de Sharks gebeurde pas in minuut 25. Maar het was het begin van twee snelle goals drie minuten later. Eneas Palmaerts en Lester Steven Brown zorgde voor de voorsprong. Arne van Espen zette de 3-1 op het bord door vijf minuten voor het einde van de tweede periode te scoren. In de laatste minuut pakte Shark van Espen nog een straf voor interference. Zodat Geleen op de powerplay de derde periode kon starten.

Doldwaze derde periode

Binnen een minuut was het echter op een breakaway Verners Egle die Geleen goalie Deniz Mollen passeerde voor de 4-1. Achttien seconden later scoorde Ben van den Bogeart de 5-1. Tijd om in te grijpen voor Eaters coach Jeffrey van Iersel met een time-out en het wisselen van de goalie. Twee minuten later kon Mechelen op de powerplay weer toeslaan. Verners Egle met zijn tweede goal passeerde goalie Stef Verhulst en zette de 6-1 op het bord. Een afstandsschot van Ben van den Bogaert belande in de bovenhoek. 7-1. In de vijftigste minuut was het Arne van Espen die zijn tweede goal maakte met een man meer op het ijs. Stefaan Swennen bepaalde de eindstand op 9-1.