Arizona pakt punt in eerste wedstrijd Mullett Arena, drie shutouts

Dag negentien van de NHL bracht ons zes wedstrijden waarbij voor het eerst door Arizona Coyotes werd gespeeld in de Mullett Arena. Islanders Josh Bailey speelde zijn duizendste wedstrijd en scoorde ook nog de game winning goal. En drie shutouts. Voor de goalies van Boston, New Jersey en Vegas.

Arizona Coyotes – Winnipeg Jets 2-3 OT

Voor het eerst speelde de Arizona Coyotes in de Mullet Arena met maar plek voor 4500 toeschouwers. Daar scoorde Clayton Fischer twee goals in de eerste periode van de wedstrij en zette daarmee Arizona op voorsprong. In minuut 48 maakte Mark Scheifele de 2-2 waarna Blake Wheeler de game winning goal binnen schoot in overtime.

Carolina Hurricanes – New York Islanders 2-6

Tot aan minuut 35 ging het gelijk op. Josh Bailey scoorde de 3-2 in minuut 36 en mede dankzij twee goals van Brock Nelson versloegen de Islanders de Hurricanes.

Columbus Blue Jackets – Boston Bruins 0-4

Bruins goalie Linus Ullmark stopte alle dertig schoten van Columbus. Het was de vierde wedstrijd op een rij dat David Pastrnak scoorde en de derde thuisnederlaag op een rij voor de Blue Jackets.

New Jersey Devils – Colorado Avalanche 1-0

Vitek Vanecek pakte zijn eerste shutout als goalie van de Devils. Hij stopte alle 24 schoten van Colorado. Jack Hughes scoorde in minuut 43 de enige goal van de wedstrijd op de powerplay.

Vancouver Canucks – Pittsburgh Penguins 5-1

Goalie Spencer Martin van Vancouver bezorgde mede dankzij zijn 34 reddingen en twee goals van Bo Horvat de tweede winst op een rij. Voor de Penguins was het juist de derde nederlaag op een rij.

Vegas Golden Knights – Anaheim Ducks 4-0

Logan Thompson pakte al zijn tweede shutout van het seizoen. Hij stopte alle 29 schoten van de Ducks die daarmee hun zevende nederlaag op een rij leden. Reilly Smith en William Karlsson waren beide goed voor een goal en een assist.