Den Haag verslaat jeugdig Herentals

Bene League

Op vrijdagavond ontving Den Haag een zeer jeugdig Herentals als wedstrijd voor de BeNe League in de Uithof.

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Heylen Vastgoed HYC 4-1

Den Haag kreeg al snel de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen doordat Jacques de Ceuster een five minute major penalty kreeg voor boarding. Jay de Ruiter was het slachtoffer maar die kon wel de wedstrijd uitspelen. Ondanks de vele kansen wist men de goed keepende HYC goalie Arne Waumans niet te passeren. In minuut twaalf mochten de Hagenezen wederom op de powerplay. Hetzelfde verhaal, paar flinke kansen maar met wat kunst en vliegwerk wist Waumans nog steeds zijn doel maagdelijk te houden. De schotenverhouding in de eerste periode mede dankzij de zeven minuten powerplay was veertien om vier. Aan het begin van de tweede periode wist captain Alan van Bentem wel toe te slaan op een assist van Chad Niddery. Nog geen twintig seconden later lag de puck achter Den Haag goalie Brett Magnus in het net. Op de breakaway was het Mitch Morgan die de puck op volle snelheid in de winkelhaak schoot.

Den Haag moest weer even groeperen en binnen vier minuten na de gelijkmaker van HYC was het Justin Evers die HIJS Hokij weer op voorsprong zette. Tegen het eind van de tweede periode was het van een schorsing teruggekeerde Joey Oosterveld die de 3-1 maakte. Wederom was Den Haag in de tweede periode de bovenliggende partij met veertien om zes schoten op het doel. In de derde periode probeerde het jonge HYC nog om de druk op te voeren maar de goalie van HIJS Brett Magnus liet zich niet meer passeren. Dat gebeurde nog wel een keer bij Arne Waumans. Joey Oosterveld kon op de powerplay op assist van Jeffrey Melissant de eindstand van 4-1 in de touwen schieten.