Sprong verliest met Seattle, eerste winst Vancouver

Dag achttien van de NHL bracht ons tien wedstrijden waarbij Daniel Sprong wederom ijstijd kreeg bij Seattle. De coach van Vancouver Bruce Boudreau won zijn zeshonderdste wedstrijd met de eerste overwinning van het seizoen voor de Canucks en Connor McDavid van de Edmonton Oilers zijn tweede hattrick van het seizoen scoorde.

Seattle Kraken – Vancouver Canucks 4-5

Daniel Sprong kreeg iets meer dan tien minuten ijstijd en kwam tot drie schoten op het doel van Vancouver. Eindelijk wonnen de Canucks voor het eerst dit seizoen. Twee goals van Ilya Mikheyev hielpen mee het verschil te maken. De lijn van Sprong was in deze wedstrijd niet zo aanwezig dan bij de vorige wedstrojd.

Boston Bruins – Detroit Red Wings 5-1

Brad Marchand speelde zijn eerste wedstrijd voor de Bruins nadat hij afgelopen zomer was geopereerd aan zijn heup. Hij was meteen goed voor twee goals en een assist. David Pastrnak was goed voor een goal en twee assists.

Buffalo Sabres – Montreal Canadiens 2-3

Goalie Sam Montembeault maakte 43 saves en hielp daarmee de Canadiens aan de overwinning op Buffalo. Dylan Cozens scoorde de gelijkmaker 2-2 in minuut 53 voor de Sabres. Josh Anderson zorgde in minuut 57 voor de game winner.

Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers 5-6

Maar liefst vijf powerplay goals vielen er in deze wedstrijd. Twee voor Chicago en drie voor Edmonton. Connor McDavid scoorde alweer zijn tweede hattrick van dit seizoen en de game winner kwam van Leon Draisaitl die 38 seconden voor tijd toesloeg met een one timer.

Dallas Stars – Washington Capitals 2-0

Een shutout voor Dallas goalie Jake Oettinger die 27 saves maakte. Jason Robertson bleek met de 1-0 de game winning goal gemaakt te hebben.

Los Angeles Kings – Winnipeg Jets 4-6

Zes goals op negentien schoten bleek uiteindelijk voldoende voor de Jets. Axel Jonsson-Fjallby scoorde met een van richting veranderd schot treffer nummer vijf achter Kings goalie Jonathan Quick.

Nashville Predators – St. Louis Blues 6-2

Vijf unanswered goals voor de Predators betekende een einde aan de losing streak van vijf wedstrijden. Roman Josi, (1G, 2A) Matt Duchene (3A) en Filip Forsberg (3A) waren ieder goed voor drie punten. Voor de Blues is het de derde nederlaag op een rij.

Ottawa Senators – Minnesota Wild 2-4

Kirill Kaprizov had een goal en een assist voor Minnesota en bezorgde mede daarmee Ottawa de eerste thuisnederlaag.

Philadelphia Flyers – Florida Panthers 4-3

Flyers goalie Carter Hart maakte 48 saves. Panthers kwam twee keer op voorsprong in de eerste periode maar vanaf de tweede periode nam Philadelphiahet spel over. Joel Farabee maakte de game winning goal.

San Jose Sharks – Toronto Maple Leafs 4-3 OT

De Sharks bouwde een voorsprong op van 3-1 waarna Mitch Marner en Auston Matthews de stand gelijk trokken. In overtime was het Erik Karlsson die de het extra punt binnenhaalde voor San Jose.