Islanders winnen “Battle of New York”, Oilers verslaan Blues

Dag zeventien van de NHL bracht ons drie wedstrijden waarbij de Battle of New York gewonnen werd door de Islanders. Edmonton verloor vijf dagen geleden nog wel van St. Louis maar versloeg ze nu wel. En Tampa maakte het verschil tegen Anaheim in de laatste vijf minuten.

Anaheim Ducks – Tampa Bay Lightning 2-4

Anaheim begin goed aan de wedstrijd door een goal van Trevor Zegras in de veertiende minuut. Nog voor de eerste zoemer was het echter Tampa wat twee keer scoorde. Troy Terry maakte er 2-2 van in de tweede periode. In de derde periode op de powerplay was het Brandon Hagel die de Ducks hun zesde nederlaag op een rij bezorgde.

New York Islanders – New York Rangers 3-0

De grote man bij de Islanders was Ilya Sorokin die 41 saves maakte. Onder andere twee goals van Kyle Palmieri deden de rest. Het was alweer de vierde nederlaag op een rij voor de Rangers.

St. Louis Blues – Edmonton Oilers 1-3

Vijf dagen geleden verloren de Oilers nog in eigen huis van de Blues met 2-0. Nu waren de rollen omgedraaid. Goalie Stuart Skinner maakte 37 saves voor Edmonton en de game winning goal kwam van Ryan Nugent-Hopkins die daarmee zijn tweehonderdste NHL-goal maakte. Nugent-Hopkins scoorde in minuut 54 na een no look pass van Connor McDavid.