Liège wint topper van Geleen, Herentals verslaat Mechelen en Heerenveen wint in Leuven

Bene League

Heerenveen herstelt zich tegen Leuven, Liège wint topper in Geleen. En Mechelen kan geen vervolg geven aan de overwinning op Geleen van zaterdag 29 oktober en verliest in Herentals.

CHIEFS LEUVEN – UNIS FLYERS HEERENVEEN 1-4

Terwijl de eerste periode nog gelijk opging qua stand, scoorde Heerenveen in de tweede periode de 0-1. Jasper Nordemann schoot de puck achter Leuven goalie Keanu Evers. Alle andere goals in de wedstrijd vielen in de laatste periode. Lennart Vosmer met de 0-2 al snel in de derde periode. Dries Blockx was goed voor de aansluitingstreffer met een 4-on-4. Maar lang kon Leuven er niet van genieten. Wederom Japser Nordemann zette de Friezen weer op een twee goals verschil. En in de laatste minuut was het op de powerplay Lars den Edel die de eindstand op het bord zette.

Jasper Nordemann UNIS Flyers Heerenveen
#7 Jasper Nordemann Foto: Robert Bos

SNACKPOINT EATERS LIMBURG – LIEGE BULLDOGS IHC 1-3

Na het verlies tegen Mechelen kon Geleen nog aansluiting vinden tegen Liège als er werd gewonnen. De eerste periode werd afgesloten met een 1-2 stand waarbij Olaf-jan Schoningh met een afstandsschot weet te scoren.  Anderhalve minuut later is het ex-Geleen speler Levi Smeets die Geleen goalie Deniz Mollen weet te passeren met wat geluk. Maar zonder geluk vaart niemand wel. Toch kwam voor Geleen “das Anschlusstor” vijf minuten voor de eerste zoemer. Nick Verschuren zorgde voor de goal. Geleen kreeg nog wat mogelijkheden om de stand gelijk te trekken maar na twintig enerverende minuten is het 1-2 in het Belgische voordeel. In de tweede periode worden vele straffen uitgedeeld door scheidsrechter Nick van Grinsven al deden beide penalty kill eenheden hun werk goed want er werd niet gescoord.

Dat gebeurde zeventien seconden voor het einde van de tweede periode. Bij een scrimmage weet Levi Smeets zijn tweede van de avond te scoren en zet de Walen op 1-3 na veertig minuten spelen. In de derde periode werd er niet meer gescoord. Zowel Deniz Mollen als Troy Passingham hielden hun beide doelen puckvrij zodat Liège hun koppositie kon vasthouden.

#27 Levi Smeets Foto: Robert Bos

HEYLEN VASTGOED HYC – MECHELEN GOLDEN SHARKS 4-2

Mechelen kon zijn goede vorm zoals getoond tegen Geleen op de zaterdagavond niet doortrekken naar de uitwedstrijd tegen Herentals. Na twintig minuten stond er een 1-0 op het bord doordat captain Mitch Morgan de thuisclub op een 1-0 voorsprong had geschoten. Halverwege de wedstrijd raakte Mechelen een van hun beste spelers kwijt door een game misconduct voor kneeing. Verners Egle kon gaan douchen. Jacques de Ceuster kon daarvan profiteren en zette de mannen uit Herentals op 2-0 met een man meer op het ijs. Drie minuten voor het einde van de tweedE periode was het Alain Maescalck die de stand op 2-1 bracht. Tien minuten voor tijd zette Mauro Pyl HYC op 3-1 waarna binnen een dikke minuut Alen Filipovic de 3-2 maakt. Echter een powerplay goal van Ville Juhani Saloranta twee minuten voor tijd. Zorgde voor vreugde in het kamp van Herentals

#52 Jacques de Ceuster Foto: Kurt Tops

Previous Sprong geeft assist bij winst op oude club Pittsburgh, Oilers winnen BOA