Herentals wast Liège de oren, comeback Geleen tegen Leuven

Bene League

Drie wedstrijden van zondag 23 oktober in de BeNe League brachten aardig wat spektakel. Mechelen versloeg Zoetermeer, Geleen maakte het verschil in de laatste vijf minuten tegen Leuven. En Herentals walste over aartsrivaal Liège heen. En mede daardoor is Heerenveen de nieuwe koploper in de BeNe League.

MECHELEN GOLDEN SHARKS – ZOETERMEER PANTERS 5-3

Al snel zette Kim Miettinen de 1-0 op het bord voor de thuisclub. Maar net zo snel maakte de bezoekers uit Zoetermeer gelijk door op de powerplay toe te slaan via Thomas Borgman. Halverwege de eerste periode zette Arne van Espen de Mechelaren weer op voorsprong en voor het einde van de periode sloeg Sandro Bosmans ook toe. 3-1 na 20 minuten stond er op het scorebord in het Ice Skating Center Mechelen. In de tweede periode scoorde beide teams een keer. Dani van Schilt scoorde de aansluitingstreffer voor de Panters maar Verners Egle zette de Sharks weer op een twee goals verschil door de 4-2 aan te tekenen. Na 46 minuten was het al weer 5-3 doordat eerst Ben van den Bogaert de 5-2 maakte en anderhalve minuut later scoorde Michael van Rijswijk de 5-3. Zoetermeer kreeg in de slotfase nog twee keer een man meer op het ijs, maar Sharks goalie Wouter Peeters liet zich niet meer passeren.

SNACKPOINT EATERS LIMBURG – CHIEFS LEUVEN 6-4

Twee snelle straffen betekende een 5-on-3 voor de bezoekers uit Leuven. Magnuss Jakobsons scoorde met een schot vanaf de blauwe lijn. De gelijkmaker viel in minuut 25. Ook op de powerplay was het Nick Guiney die vanaf rechts wist te scoren. Alec James zette de bezoekers weer op voorsprong halverwege de wedstrijd. Wederom een powerplay goal via Bob Gerretsen zorgde voor de 2-2. Een dubbele penalty voor Harley Verkroost betekende vier minuten powerplay voor de bezoekers. Daar maakte men dankbaar gebruik van. Jeffie Versin en Iniaz Steyaert zette de Chiefs op een 4-2 voorsprong. Veertien seconden voor de tweede pauze was het Tom Marx die shorthanded de aansluitingstreffer kon binnen schuiven nadat hij de puck veroverde in de neutrale zone. Het venijn zat hem in de staart. Twee keer captain Lars van Sloun die binnen een minuut twee keer scoorde zette Geleen weer op voorsprong. Een empty netter van Cody van Lierop zorgde voor de winst.

#9 Lars van Sloun Foto: Ronald Jans

HEYLEN VASTGOED HYC – LIEGE BULLDOGS IHC 8-2

Twee special teams goals zorgde voor een kleine voorsprong door de mannen uit Herentals bij de eerste break. Shorthanded was het captain Mitch Morgan en op de powerplay Roope Juhani Niskanen die beide goals scoorde. Tussendoor had Bryan Henry gescoord voor de Walen. In een doldwaze tweede periode scoorde de mannen uit Vlaanderen maar liefst vijf keer. Binnen een minuut stond het al 4-1 door een goal van Ville Juhani Saloranta en wederom Mitch Morgan. Ville Juhani Saloranta scoorde daarna twee goals op een rij zodat hij een hattrick maakte. Tobi Gentry zorgde voor de 7-1 zodat HYC met plezier de kleedkamer opzocht na de tweede periode. Rick Cuylen maakte de 8-1 en het slotwoord was voor Michael Distate die de eindstand bepaalde op 8-2 in het voordeel van Herentals.

#23 Ville Juhani Saloranta Foto: Kurt Tops