Den Haag wint van Liège, Mechelen verrast Heerenveen in overtime

Bene League

Vier BeNe League wedstrijden op zaterdagavond. Den Haag nam de punten mee uit Liège. Heerenveen verloor na overtime van Mechelen. Geleen won ruim op bezoek in Leuven. En Zoetermeer deed het in overtime tegen Herentals.

LIEGE BULLDOGS IHC – ULTIMAIR HIJS HOKIJ 2-3

Na het verlies van Den Haag op vrijdag tegen Heerenveen moesten HIJS weer aan de bak voor de tweede topper. Dit keer tegen Liège. Vanaf het begin begon Liège met een hoog tempo de ene aanval na de andere aanval op het ijs te leggen. Maar defensief en Brett Magnus hielden goed stand voor Den Haag. In de vijftiende minuut kwam HIJS toch onder de druk uit te komen en door een assist van Donovan de Zwart scoorde Jeffrey Melissant de 0-1. Vier minuten later kwam de 1-1 op het scorebord door Brian Henry die van rechts uithaalde en de puck in de linkerbovenhoek knalde. Het laatste woord was aan Hijs deze periode. Door een powerplay goal tien seconden voor de einde van Alan van Bentem kwam de stand op 1-2.

In de tweede periode golfde het spel lekker op en neer totdat Jurryt Smid scoorde via een shorthanded goal. Waar hij de Luikse goalie goed omspeelde de stand op 1-3 bracht. Drieëntwintig seconde voor het einde van de periode bracht Milan Jurik via een tip-in de stand op 2-3 en bracht de spanning in de wedstrijd weer helemaal terug.
De derde periode kon alle kanten uit met twee aanvallende teams, maar beide goalies stonden hun mannetje. Liège voerde de druk steeds meer op. Goalie Troy Passingham werd ook van het ijs gehaald. Chad Niddery kreeg vlak voor het einde nog een straf voor delaying the game maar er werd niet meer gescoord zodat Den Haag met drie punten naar huis gingen.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – MECHELEN GOLDEN SHARKS 2-3 OT

Na de winst van vrijdagavond in Den Haag kregen de mannen uit Heerenveen Mechelen op bezoek. De bezoekers pakten al snel de 1-0 voorsprong door op de powerplay na een straf van Lars den Edel voor hooking toe te slaan. Kim Miettinen schoot vanaf de blauwe lijn en Sandro Bosmans wist de puck van richting te veranderen zodat Heerenveen goalie Almer de Boer kansloos was. Tegen het eind van de eerste periode scoorde voor Heerenveen Jasper Nordemann die de goalie omspeelde en via de schaats van een Mechelse verdediger viel de puck binnen. Maar binnen tien seconden was de stand weer omgedraaid in het voordeel van de Vlamingen. Verners Egle wist de Sharks met een mooie backhander op voorsprong te zetten.

In de tweede periode maakten de Friezen gelijk via de Finse connectie. Henri Ruotsalainen gaf de assist en Roope Nikkila schoot vanaf rechts de puck achter Mike Gysbrechts. De Golden Sharks kregen in de derde periode twee keer een man meer op het ijs maar konden daar niet van profiteren. En de kansen die Heerenveen kreeg werden ook niet benut. Zodat de wedstrijd beslist ging worden in overtime. Na een strakke assist van Verners Egle kon vrijstaand Alain Maescalck de hoek uitzoeken.

CHIEFS LEUVEN – SNACKPOINT EATERS LIMBURG 1-8

Geleen gaat maar door met winnen. Nu werd Leuven in de universiteitsstad met ruime cijfers verslagen. Binnen twee minuten sloeg Harley Verkroost al toe. Nog voor het einde van de was de stand al 3-0. De tweede periode deed Geleen hetzelfde. Drie keer scoren in twintig minuten. Beide Nicks kwamen op de score sheet. Nick Verschuren en Nick Guiney wisten het net te laten bollen shorthanded ook nog. De 6-0 kwam van de stick via Jord Smit. In de laatste periode scoorde ook Leuven een goal. Alec James wist Eaters goalie Deniz Mollen van een shutout af te houden. Het slot akkoord was weer voor de Limburgers. Wederom waren het beide Nicks, Verschuren en Guiney die zorgden voor de eindstand van 8-1 in het voordeel van Geleen.

#8 Nick Verschuren Foto: Facebook Eaters

ZOETERMEER PANTERS – HEYLEN VASTGOED HYC 5-4 OT

Het duel van de twee laagst geplaatste ging erom wie na deze wedstrijd op de laatste plaats van de BeNe League zou staan. Herentals begon uitstekend en stond na zes minuten op een 2-0 voorsprong. Door goals van Tobi Gentry en Roope Juhani Niskanen. Daar kon men niet lang van genieten want Tobi Collard en Jelle Kronenburg zorgde voor de 2-2. Al was het Jacques de Ceuster die zorgde dat de bezoekers uit Herentas met een voorsprong de eerste pauze in gingen. Thomas Borgman en Dean Versteeg draaide de score om in de tweede periode zodat de thuisclub met voorsprong de tweede break in gingen. Het leek erop dat de thuisclub met de drie punten aan de haal gingen maar 34 seconden voor tijd wisten de bezoekers toch de gelijkmaker te produceren. Captain Mitch Morgan zorgde in ieder geval voor een punt. In overtime wist de ndere captain de winnende te maken. Joy Turpijn zorgde voor het extra punt. Al betekende de winst in overtime niet dat Zoetermeer van de laatste plaats af kwam. Beide teams hebben dezelfde aantal punten alleen heeft Zoetermeer twee goals meer tegen gehad.