St. Louis 100% score, Joe Pavelski scoort hattrick


Op dag dertien van de NHL waren er dertien wedstrijden waarbij de oudste speler in de NHL Joe Pavelski voor Dallas een hattrick scoorde. St. Louis de 100% score behield en Rasmus Dahlin als verdediger voor de vijfde keer op een rij scoorde na de start van het seizoen voor Buffalo.
LEES OOK: Den Haag wint van Liège, Mechelen verrast Heerenveen in overtime

Boston Bruins – Minnesota Wild 4-3 OT

De oud captain van de Bruins Zdeno Chara werd vóór aanvang geëerd aangezien hij de schaatsen aan de willigen heeft gehangen. Minnesota scoorde vier minuten voor tijd de gelijkmaker. Taylor Hall werd het goudhaantje door het extra punt te pakken in overtime.

Calgary Flames – Carolina Hurricanes 3-2 OT

Tyler Toffoli werd de gevierde man in de Saddledome voor de Flames door vlak voor het einde van overtime de game winner binnen te schieten.

Columbus Blue Jackets – Pittsburgh Penguins 3-6

Rookie Kent Johnson scoorde zijn eerste NHL-goal voor Columbus. Danton Heinen wist twee keer te scoren voor Pittsburgh.

Edmonton Oilers – St. Louis Blues 0-2

De Oilers verloren al voor de derde keer in vijf wedstrijden. Het is net alsof Edmonton nog onder het gevoel van het pre-season speelt. Torey Krug scoorde een powerplay goal en St. Louis goalie Jordan Binnington stopte alle 23 schoten.

Montreal Canadiens – Dallas Stars 2-5

Mede dankzij de hattrick van Joe Pavelski en 32 saves van Stars goalie Jake Oettinger werd het de vierde overwinning in vijf wedstrijden.
< iframe src=”https://www.nhl.com/video/embed/dal–mtl/t-278313242/c-13308115?autostart=false” width=”540″ height=”360″>

Nashville Predators – Philadelphia Flyers 1-3

De Predators hadden de meeste mogelijkheden maar hadden last om Flyers goalie Carter Hart te passeren. Dat lukte uiteindelijk maar een keer.  Terwijl de Flyers het drie keer lukte. Mede dankzij Joel Farabee die drie punten pakte. (1G, 2A)

New Jersey Devils – San Jose Sharks 2-1

De derde overwinning op een rij van de Devils en alweer de zesde nederlaag voor de Sharks. Yegor Sharangovich en Dawson Mercer zorgde voor de winst.

Ottawa Senators – Arizona Coyotes 6-2

Twee goals van Ottawa’s captain Brady Tkachuk zorgde mede ervoor dat Ottawa Arizona trakteerde op de zesde nederlaag.

Tampa Bay Lightning – New York Islanders 5-3

Goalie Brian Elliot van Tampa pakte zijn eerste overwinning. Hij stopte 32 schoten van de Islanders. Brayden Point was goed voor een goal en een assist.

Vancouver Canucks – Buffalo Sabres 1-5

De Canucks zijn het enige team in de NHL wat nog steeds niet gewonnen heeft. Victor Olofsson was goed voor twee goals.

Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche 2-3

Valeri Nichushkin scoorde alweer zijn zesde goal van het seizoen. Het bleek de game winner te zijn. Goalie Alexandar Georgiev stopte 33 schoten van de Golden Knights.

Washington Capitals – Los Angeles Kings 4-3

Vier goals in de derde periode waren voldoende om de wedstrijd om te draaien voor de Capitals. Marcus Johansson scoorde in minuut vijftig de game winner via een wrap around.

Winnipeg Jets – Toronto Maple Leafs 1-4

Twee goals van John Tavares en drie assists van Auston Matthews waren voldoende voor de Leafs om het debuut van Jets coach Rick Bowness te verzieken.

Previous Den Haag wint van Liège, Mechelen verrast Heerenveen in overtime
Next Herentals wast Liège de oren, comeback Geleen tegen Leuven