Tampa verslaat Colorado, op naar game zes


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Colorado Avalanche staat nog steeds op matchpoint, maar kon afgelopen nacht het matchpoint niet verzilveren in hun eigen stadion. Tampa Bay Lightning kwam, zag en overwon. Maar de strijd is nog niet gestreden. Op naar game zes. Maandag 27 juni 02:00 uur Nederlandse tijd.

LEES OOK: Arjan van der Horst opgestapt bij IJshockey Nederland

Colorado Avalanche – Tampa Bay Lightning 2-3 (stand in de series 3-2)

De eerste periode ging eigenlijk gelijk op. Ook qua schoten op doel. Twaalf om elf in het voordeel van de thuisclub. De stand na de eerste periode was in het voordeel van de bezoekers uit Tampa die kwamen op een 1-0 voorsprong doordat Jan Rutta met een slap shot vanaf de kop van de rechter cirkel Avalanche goalie Darcy Kuemper in de korte hoek versloeg.

Vijf minuten in de tweede periode was het Valeri Nichushkin die de Avalanche op gelijke hoogte bracht. Een schot van Cale Makar kon Tampa goalie Andrei Vasilevskiy niet klemmen. en die stuiterde voor de stick van Nichushkin. Lang kon men in Colorado niet van de gelijkmaker genieten aangezien een 4-on-3 beloond werd met een goal voor Nikita Kucherov. Hij schoot vanaf de blauwe lijn. En het zicht van Colorado goalie Darcy Kuemper werd geblokkeerd door Corey Perry. Na veertig minuten was de stand 2-1 in het voordeel van Tampa en de schotenverhouding in de tweede periode was 14-8 juist in het voordeel van het thuisteam Colorado.

Al snel was het weer gelijk namelijk binnen drie minuten na de start van de derde periode. Dit keer was het Cale Makar die vanuit een moeilijke hoek schoot en via via eindigde de puck in het net voor de 2-2.

Cale Makar was ook verantwoordelijk voor de voorsprong die Tampa pakte in minuut 53. Hij liet Ondrej Palat volgeltje vrij. Al zag Colorado goalie er ook niet echt goed uit bij de game winning goal. Zondagavond in Tampa een nieuwe kans voor Colorado of dwingt Tampa Bay game zeven af?

Previous Arjan van der Horst opgestapt bij IJshockey Nederland
Next NHL trainers carroussel draait op volle toeren