Matchpoint Colorado na winst game vier in Tampa


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Colorado Avalanche pakte de winst in overtime tegen Tampa Bay Lightning in game vier en kan vrijdagavond de Stanley Cup veilig stellen in hun eigen Ball Arena. (Nederlandse tijd zaterdag 25-06 02:00 uur).

LEES OOK: Bene League is dood, Regional Liga West de redding

Tampa Bay Lightning – Colorado Avalanche 2-3 OT (stand in de series 1-3)

Het begon prima voor Tampa Bay want bij de eerste aanval lag de puck al in het netje achter Colorado Avalanche goalie Darcy Kuemper. Eerst stopte hij drie schoten en het vierde schot stuiterde via zijn masker voor de stick van Anthony Cirelli. En die had geen enkele moeite om de rebound tussen de palen te schuiven. Dat het maar bij 1-0 bleef was alleen maar te danken aan Kuemper die in totaal vijftien schoten wist te stoppen terwijl Colorado er maar vier losliet. In de tweede periode werd het al snel gelijk door een powerplay goal van Nathan MacKinnon. Lang kon men er niet van genieten bij de Avalanche want Victor Hedman kon opstomen vanuit de neutrale zone en met een backhander in de verre hoek wist hij Tampa op 2-1 te zetten.

Het werd gelijk al snel in de derde periode. Binnen drie minuten liet Andrew Cogliano die een puck van richting veranderde de achterstand verdwijnen als sneeuw voor de zon. Beide teams konden voor overtime de winst pakken maar beide goalies hielden stand. Overtime moest de beslissing gaan brengen. Na tien minuten was het dan zover. Tampa dacht even een puck diep te spelen en te kunnen wisselen, maar Avalanche goalie Darcy Kuemper speelde de puck diep op Arrturi Lehkonen die met een assist Nazem Kadri alleen op Tampa goalie Andrei Vasilevskiy kon afgaan en de puck onder de blocker door hoog binnenschoot. Men was de puck even kwijt maar de goal telde en Colorado staat op matchpoint.

 

Previous Bene League is dood, Regional Liga West de redding
Next Arjan van der Horst opgestapt bij IJshockey Nederland