Tampa Bay naar Stanley Cup finale voor derde keer op een rij


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Tampa Bay Lightning gaat voor de derde keer op een rij naar de finale van de Stanley Cup. Zij versloegen in wedstrijd zes de New York Rangers met 2-1 en wonnen zo de series met 4-2. De Lightning zal gaan spelen tegen de Colorado Avalanche in een best of seven.

LEES OOK: Tampa Bay op matchpoint na winst bij New York Rangers

tekst gaat verder onder de video

Tampa Bay Lighting – New York Rangers 2-1

Tampa Bay Lightning captain Steven Stamkos zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de Lightning voor de derde keer op een rij de finale halen van de Stanley Cup. Hij scoorde de beide goals. De eerste was halverwege de wedstrijd. In minuut 31 verraste hij Rangers goalie Igor Shesterkin met een wrister in de verre hoek. In de derde periode scoorde de Rangers de gelijkmaker op de powerplay. 53 minuten waren er gespeeld toen Frank Vatrano met een man meer en een afstandsschot Tampa goalie Andrei Vasilevskiy versloeg. De Rangers waren met hun gedachten nog bij de gelijkmaker want 21 seconden later was het wederom Steven Stamkos die New York in de rouw schoot en zijn club voor de derde keer op een rij naar de Stanley Cup Finale bracht. Voor het eerst sinds veertig jaar is er weer de kans dat een club uit de NHL voor een derde keer op rij de Stanley Cup wint.

Previous Tampa Bay op matchpoint na winst bij New York Rangers
Next Samenwerken met Bene League blijft struikelblok voor IJshockey Nederland