Tampa Bay op matchpoint na winst bij New York Rangers


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Het leek weer op een overtime aan te komen tussen Tampa Bay Lightning en New York Rangers  totdat Tampa’s Ondrej Palat wederom de game winner maakte anderhalve minuut voor tijd. En hij zette daarmee Tampa op matchpoint in de Eastern Conference Final.

LEES OOK: Eastern final gaat naar best of three na winst Tampa

New York Rangers – Tampa Bay Lightning 1-3 (stand in de series 2-3)

In de eerste periode lag het overwicht bij de Rangers. Maar beide teams hadden niet veel schoten op het doel van de tegenstanders. Rangers kwam tot acht en Tampa wist er maar drie af te vuren op het doel van Igor Shesterkin. Pas halverwege de wedstrijd wist New York via Ryan Lindgren dan de score te openen. Hij passeerde Andrei Vasilevskiy met een schot vanaf de boarding wat boven de schouder binnensloeg in de korte hoek. Nog voor het einde van de tweede periode was het Mikhail Sergachyov die vanaf de blauwe lijn door een mêlee van spelers de gelijkmaker wist te scoren. De schotenverhouding in de tweede periode was dertien om acht in het voordeel van de Lightning.

De derde periode ging redelijk gelijk op totdat dus Ondrej Palat de game winner maakt door een schot van Sergachyov van dichtbij van richting te veranderen. Brandon Hagel deed met een empty netter de eindstand bepalen op 1-3. De frustraties kwamen eruit bij de Rangers na het laatste fluitsignaal. De 20-jarige Alexis Lafreniere ging het gevecht aan met de captain van de Lightning Steven Stamkos. Of dat nou zo’n wijs besluit was. Oordeel zelf.

Previous Eastern final gaat naar best of three na winst Tampa
Next Tampa Bay naar Stanley Cup finale voor derde keer op een rij