Eastern final gaat naar best of three na winst Tampa


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Wedstrijd vier werd ook een prooi voor Tampa Bay Lightning net als wedstrijd drie zodat nu de stand 2-2 is in de series. Het gaat nu nog om een best of three waarbij New York Rangers nog twee keer in het MSG speelt. Wie gaat de Eastern COnference Final winnen?

LEES OOK: Edmonton gesweept door Colorado in Western Conference Finale

Tampa Bay Lightning – New York Rangers 4-1 (stand in de series 2-2)

Een snelle goal van Pat Maroon (die als de Lightning de Cup gaat winnen zijn vierde ring op een rij binnen haalt) scoorde met een backhander nadat Rangers goalie Igor Shesterkin een rebound weg gaf op een schot van dichtbij door Zach Bogosian. In de tweede periode bouwde Tampa de score uit naar 2-0. Maar pas nadat er een partij knokken had plaatsgevonden.

In minuut 33 was het Nikita Kucherov die Tampa op een 2-0 tussenstand zette. Wat ook de stand was na veertig minuten hockey. In de laatste periode was het captain Steven Stamkos die de Amelie Arena op zijn kop zette door in minuut 45 de 3-0 liet aantekenen. Lightning goalie Andrei Vasilevskiy kon niet een shutout behalen want drie minuten voor tijd moest hij een powerplay goal door de Rangers toestaan. Artemi Panarin wist een rebound vanuit een moeilijke hoek binnen te schieten. Het laatste woord was voor de huidige kampioen. Negen seconden voor tijd wist Ondrej Palat die ook nog twee assists had in deze wedstrijd de empty netter binnen te schuiven.

Previous Edmonton gesweept door Colorado in Western Conference Finale
Next Tampa Bay op matchpoint na winst bij New York Rangers