Edmonton gesweept door Colorado in Western Conference Finale


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

De Edmonton Oilers zijn gesweept door de Colorado Avalanche in de Western Conference Finale. Alhoewel Edmonton afgelopen nacht twee keer de leiding hadden met twee doelpunten verschil konden ze de winst toch niet over de streep trekken.

LEES OOK: Tampa doet het 40 seconden voor tijd

Edmonton Oilers – Colorado Avalanche 5-6 OT (COL wint series 4-0)

Na een spannende eerste ronde (4-3 series) tegen L.A. Kings en een redelijk makkelijke tweede ronde die met 4-1 werd gewonnen van de aartsrivaal Calgary was in de Western Conference Finale Colorado een maatje te groot. In de vierde wedstrijd was het nog 0-1 na twintig minuten door een powerplay goal vroeg in de wedstrijd door Cale Makar. In de tweede peridoe pakte de Oilers het momentum. Zach Hyman, Ryan Nugent-Hopkins en Connor McDavid zorgde na veertig minuten voor een 3-1 stand.

Devon Toews scoorde al na 31 seconden in de laatste periode. Maar met zijn tweede van de avond was het Zach Hyman die er 4-2 van maakte. Spannend werd het na 49 minuten toen Gabriel Landeskog er 4-3 van maakte. Zeven minuten voor tijd was het Nathan MacKinnon die de 4-4 maakte. Het werd stil toen een dikke minuut na de gelijkmaker ook nog de Avalanche de voorsprong pakte door een powerplay goal van Mikko Rantanen. Toch ging het dak er nog af want Zack Kassian scoorde drie minuten voor tijd de gelijkmaker voor de Oilers. Overtime werd het maar die was maar van korte duur. Na een dikke minuut scoorde Artturi Lehkonen de game winning goal die de Avalanche naar de Stanley Cup Finale bracht. Er werd nog even gedebateerd of de goal wel rechtsgeldig was in verband met een high stick maar die goal werd toch door de officials goedgekeurd.

Previous Tampa doet het 40 seconden voor tijd
Next Eastern final gaat naar best of three na winst Tampa