Tampa doet het 40 seconden voor tijd


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Game drie in de Eastern Conference Final werd een prooi voor de Tampa Bay Lightning. Zij versloegen New York Rangers door de game winning goal te scoren veertig seconden voor tijd.

LEES OOK: Matchpoint Colorado in Western Conference Final

Tampa Bay Lightning – New York Rangers 3-2 (stand in de series 1-2)

In de eerste periode was het een gelijk opgaande strijd waarbij beide goalies hun doelen schoon hielden. De schoten verhouding was in het voordeel van de thuisclub in hun Amalie Arena met vijftien om twaalf. Tijdens de tweede periode vielen er meerdere straffen aan beide kanten. Het meest profiteerde de Rangers daarvan door twee powerplay goals te scoren kort achter elkaar. De eerste viel nadat Lightning Corey Perry de ‘Sin Bin’ in moest omdat hij een slashing penalty kreeg nadat Rangers goalie Igor Shesterkin de puck al klem had. En hij hem nog een tikje na gaf. De tweede kreeg Riley Nash voor interference.

First blood was voor Mika Zibanejad die met een one timer in de korte hoek goalie Andrei Vasilevskiy kansloos liet. Twee minuten later was het Chris Kreider die een rebound zo in het lege net kon schuiven. Nog geen dikke minuut later was er toch de aansluitingstreffer voor de Lightning. Victor Hedman pakte met zijn assist zijn honderdste play-off punt. En Nikita Kucherov scoorde met een one timer via de five hole de begeerde 1-2.

Overwicht beloond in derde periode

Tampa kwam als herboren uit de tweede break en had constant het overwicht wat ook bleek uit de schoten verhouding in de laatste twintig minuten. De Lightning had er drie keer zoveel als de Rangers. 18-om-6. Al binnen een minuut scoorde captain Steven Stamkos de gelijkmaker. Eveneens een powerplay goal doordat Jacob Trouba voor holding op de strafbank zat. Rangers goalie Igor Shesterkin hield verder zijn doel droog tot dus die veertig seconden voor tijd. Een briljante back hand pass van Nikita Kucherov werd binnen geschoten door Ondrej Palat in de korte hoek. Drie unanswered goals brachten de spanning terug in de series.

Previous Matchpoint Colorado in Western Conference Final
Next Edmonton gesweept door Colorado in Western Conference Finale