Matchpoint Colorado in Western Conference Final


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

De derde wedstrijd in Edmonton werd ook een prooi voor Colorado. De wedstrijd eindigde in 4-2 voor de Avalanche. Matchpoint voor de Avalanche.

LEES OOK: New York Rangers op 2-0 in Eastern Conference Finale

Edmonton Oilers – Colorado Avalanche 2-4 (stand in de series 0-3)

De wedstrijd begon uitstekend voor de Edmonton Oilers. First shift first goal. Binnen 38 seconden was het captain Conner McDavid die met een subtiele polsbeweging Colorado goalie Pavel Francouz short side wist te passeren. Niet lang daarna werd Oilers Evander Kane voor vijf minuten naar de strafbank gestuurd. Met deze boarding hit.

De penalty kill doorstonden de Oilers uitstekend. Toch werd kort voor het einde van de eerste periode de 1-1 gemaakt. Een pass vanaf de zijkant door Valeri Nichushkin raakte de stick van Darnell Nurse en de puck dwarrelde de goal in. In de tweede periode pakte de Avalanche weer de voorsprong. Wederom Nichushkin versloeg Edmonton goalie Mike Smith voor de tweede keer. Na 46 minuten was het Ryan McLeod die vanuit de neutrale zone op snelheid door kon stomen. Met een geplaatst afstandsschot zorgde hij voor de 2-2.

Rogers place maakte zich op voor overtime maar daar dacht Colorado anders over. Na een powerplay voor de Oilers schoot Evan Bouchard op de paal en was hij iets te laat terug om de uit de strafbank stormende J.T. Compher af te stoppen en zijn schot kon niet voldoende gestopt worden door Mike Smith en zeven minuten voor tijd namen de Avalanche weer de voorsprong. Met een empty netter bepaalde Mikko Rantanen de eindstand op 4-2 en pakte de Avalanche matchpoint op de Oilers.

Previous New York Rangers op 2-0 in Eastern Conference Finale
Next Tampa doet het 40 seconden voor tijd