Colorado wint nipt eerste wedstrijd tegen Edmonton


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

De eerste wedstrijd in de Western Conference Final werd een overwinning voor Colorado door met 8-6 te winnen van Edmonton. De Oilers begonnen iedere serie in de play-offs met een nederlaag.

LEES OOK: New York Rangers gaan naar Eastern Conference Final

Colorado Avalanche – Edmonton Oilers 8-6 (stand in serie 1-0)

First blood was voor Edmonton die al snel de score opende via Evander Kane. Al trok binnen veertig seconden Colorado de stand gelijk door een goal van J.T. Compher. Na de eerste twintig minuten was de stand 3-2 in het voordeel van Colorado. Zeven minuten na aanvang van de tweede periode was de stand al opgelopen naar 6-3. Edmonton goalie Mike Smith kon naar de bank en werd vervangen door Miko Koskinen. Colorado goalie Darcy Kuemper moest naar de kant met een blessure. Zijn vervanger was Pavel Francouz.


Daarna werden er nog twee goals gescoord in de tweede periode. Andrew Cogliano en Connor McDavid zorgde na 40 minuten voor een 7-4 tussenstand. In de laatste periode zorgde Derek Ryan en Ryan Nugent-Hopkins dat de Oilers met nog acht minuten te gaan  heel dichtbij kwamen. 7-6. Maar het laatste woord was van Colorado met een empty netter gescoord door Gabriel Landeskog.

Previous New York Rangers gaan naar Eastern Conference Final
Next New York Rangers verslaat Tampa Bay Lightning in game een