New York Rangers gaan naar Eastern Conference Final

NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Wedstrijd zeven in de NHL werd gewonnen door de New York Rangers die aantraden op bezoek in Carolina. De Rangers wonnen met 6-2.

Carolina Hurricanes – New York Rangers 2-6

Na twintig intense minuten was de stand al 0-2 in het voordeel van de New Yorkers doordat twee powerplay goals werden gescoord. Adam Fox en Chris Kreider hadden binnen acht minuten de stand al naar 0-2 geschoten. Na 35 minuten speeltijd werd Hurricanes goalie Antti Raanta vervangen door Pyotr Kochetkov aangezien de Fin een blessure had opgelopen. Na 44 minuten was de stand verdubbeld naar 0-4 door goals van Ryan Strome en de tweede goal van de avond voor Chris Kreider. Twaalf minuten voor tijd wist Vincent Trochek dan uiteindelijk de Hurricanes op het bord te zetten. Hij scoorde vanuit de powerplay. Veertig seconden daarna was het verschil weer vier doordat Filip Chytil de 5-1 maakte. Met twee goals in minuut 56 werd de eindstand bepaald op 6-2. Daarmee zijn alle kwartfinales gespeeld en gaan er vier ploegen uitmaken wie van de twee er om de Stanley Cup gaan strijden.