New York en Carolina gaan naar game zeven


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Tampa Bay kan nog een extra dagje rusten voordat ze weten wie ze gaan treffen in de NHL Eastern Conference Final. New York Rangers en Carlina Hurricanes gaan beslissen in game zeven wie er doorgaat en wie er kan gaan golfen.

LEES OOK: Colorado naar Western Conference Finale tegen Edmonton

New York Rangers – Carolina Hurricanes 5-2 (stand in series 3-3)

Binnen tien minuten was de stand al 2-0 in het voordeel van de Rangers. Door goals van Tyler Motte en een powerplay goal van Mika Zibanejad. Filip Chytil scoorde na 23 minuten de 3-0. En Canes goalie Antti Raanta kon naar de bank en werd vervangen door Pyotr Kochetkov. Brady Skjei scoorde dan eindelijk voor Carolia die qua schoten een duidelijk overwicht hadden. Maar Rangers goalie Igor Shesterkin speelde een puike wedstrijd. En stopte 37 van de 39 schoten. Vlak na de 3-1 scoorde Chytil zijn tweede goal van de avond. Het was bij de 4-1 ook al de tweede assist van Rangers goalie Shesterkin. Voor de Hurricanes maakte Vincent Trocheck het weer spannend door zijn vijfde goal van de play-offs te scoren. En de tweede voor de Hurricanes in deze wedstrijd.

Het slotakkoord was echter voor de Rangers die via een powerplay goal van Artemi Panarin de eindstand bepaalden op 5-2. Het hele circus gaat zich weer verplaatsen naar Carolina. Waar de Hurricanes 7-0 zijn en op verplaatsing 6-0. Dus de mannen van New York zijn gewaarschuwd. Dinsdag 31 mei game zeven 02:00 uur. Het zal het duel van de goalies worden. Er zit 0,002% verschil tussen beide goalies die qua prestaties op plek drie en vier staan tijdens deze play-offs.

Previous Colorado naar Western Conference Finale tegen Edmonton
Next Finland en Canada voor het derde jaar op rij de WK finale