Oostenrijk verslaat Tsjechië, Zweden pakt shutout tegen Groot Brittanië


world face

Dag vijf van het IIHF wereldkampioenschap A-landen in Finland. Vier wedstrijden werden er gespeeld. Hieronder de headlines met de samenvattingen.

LEES OOK: Finland verslaat USA, eerste winst Letland

Italië – Denemarken 1-2

Italië goalie Andreas Bernard (Bolzano) stopte 43 schoten. Nikolaj Ehlers (Winnipeg) opende de score voor de Denen met een powerplay goal. In minuut 39 scoorde de Italianen de gelijkmaker ook met een man meer via Alex Petan (Fehervar). Al snel in de derde periode werd de winnende gescoord door Mathias Bau Hansen (Herning).

Tsjechië – Oostenrijk 1-2 SO

De Tsjechen hadden geen groot overwicht ten opzichte van de Oostenrijkers. Er zat maar zeven schoten verschil tussen in het voordeel van Tsjechië. De 1-0 werd gescoord door Roman Cervenka (Rapperswil). 38 seconden voor het einde scoorden de Oostenrijkers de gelijkmaker via Brian Leber (Salzburg). In de shootouts scoorde er maar een speler en dat was Peter Schneider (Salzburg) zodat de Oostenrijkers nu ook hun eerste overwinning kunnen bijschrijven.

Zwitserland – Kazachstan 3-2

Zwitserland had wat moeite met de Kazachstaanse goalie Andrei Shutov (KHL-Barys Nur-Sultan). Hij wist veertig schoten tegen te houden. Van de veertien schoten die Kazachstan loste gingen er twee in. De game winner kwam van Fabrice Herzog (Zug).

Zweden – Groot Brittannië 6-0

Na een periode was het al 5-0 voor de Zweden. Rasmus Dahlin (Buffalo) (1G, 2A) en Anton Bengtsson (Rogle) (2G, 1A) waren beide goed voor drie punten. Goalie Magnus Hellberg (Detroit) stopte alle 16 Britse schoten en pakte zo een shutout.

Previous Finland verslaat USA, eerste winst Letland
Next Tampa verslaat buurman Florida, Colorado doet het in overtime