Zweden, Canada, Zwitserland en Finland nog ongeslagen

world face

Dag drie van het IIHF wereldkampioenschap A-landen in Finland. Zes wedstrijden werden er gespeeld. En alleen Zweden, Canada, Zwitserland en Finland zijn nog ongeslagen. Hieronder de headlines met de samenvattingen.

Italië – Canada 1-6

Italië scoorde zowaar de openingstreffer tegen Canada. Goalie Chris Driedger (Seattle) werd gepasseerd door Phil Pietroniro (Mulhouse). Daarna was het vooral Canada wat aanviel en won. Josh Anderson (Montreal) en Dysin Mayo (Arizona) hadden beide een goal en een assist.

Noorwegen – Groot Brittannië 4-3 SO

Na een 3-0 voorsprong leek er niets aan de hand voor de Noren. Maar die kwamen bedrogen uit. Tussen minuut 52 en 56 wisten de Engelsen drie keer te scoren. Pas bij de shootouts wist Noorwegen pas weer het verschil te maken. Michael Haga (Lukko) scoorde de game winning shootout.

Frankrijk – Kazachstan 2-1

Kazachstan had na de grote nederlaag tegen Denemarken wat goed te maken. Ze speelde stukken beter maar toch verloor men. Florian Chakiachvili (Rouen) scoorde de game winning goal vanuit de powerplay.

Oostenrijk – U.S.A. 2-3 OT

Amerika had het erg lastig tegen de Oostenrijkers. De Duitstaligen pakten brutaal een 2-0 voorsprong. De tweede goal werd gescoord in minuut 34 door Paul Huber (Salzburg). Zeventien seconden later was de aansluitingstreffer een feit. Kieffer Bellows (New York) scoorde. Adam Gaudette (Ottawa) scoorde de gelijkmaker. In overtime was het de jongste broer van de Hughes familie die de game winner maakte. Luke Hughes (New Jersey) zorgde voor het extra punt.

Denemarken – Zwitserland 0-6

Een shutout voor de Zwitserse goalie Leonardo Genoni (Zug) die alle negentien schoten van de Denen wist te stoppen. Denis Malgin had de vier punten met drie assists en een goal.

Tsjechië – Zweden 3-5

In de tweede periode maakte de Zweden het verschil door drie keer te soren. Rasmus Asplund (Buffalo) scoorde twee keer. Bij de Tsjechen had Roman Cervenka (Rapperswil) drie assists.