Amerika, Canada, Finland en Slowakije openen wk met winst


world face

Dag een van het IIHF wereldkampioenschap A-landen in Finland. Vier wedstrijden werden er gespeeld. Amerika, Slowakije, Canada en Finland wonnen hun openingswedstrijd. Hieronder de headlines met de samenvattingen.

LEES OOK: St. Louis door, Edmonton, Boston en Tampa naar game zeven

Frankrijk – Slowakije 2-4

Slowakije pakte een 2-0 voorsprong, maar Frankrijk kwam sterk terug en scoorde in een tijdsbestek van zes minuten twee keer. Zes minuten daarna was het Samuel Takac met de game winning goal en pas acht seconden voor tijd viel de empty netter.

U.S.A. – Letland 4-1

Amerika begin prima aan de wedstrijd. Binnen elf minuten was het al 3-0 door drie ‘NHL’ goals. Riley Barber (Detroit), Seth Jones (Chicago) en Thomas Bordeleau (San Jose) wisten Elvis Merzlikins (Columbus) te passeren. Sam Lafferty (Chicago) maakte de vierde en in minuut 41 kon Letland de eretreffer scoren door Andris Dzerins. Amerika opende sterk in hun eerste wedstrijd.

Duitsland – Canada 3-5

Na veertig minuten had Canada al vijf keer gescoord. Toch kwam Duitsland nog gevaarlijk terug. Twee powerplay goals betekende uiteindelijk 3-5. Voor Canada scoorde Pierre-Luc Dubois (Winnipeg) twee goals. En bij Duitsland was Moritz Seider (Detroit) goed voor drie punten (1G, 2A).

Finland – Noorwegen 5-0

Het thuisland begon in de eerste periode wat matig tegen de Noren. Maar vooral in de tweede periode maakte men het verschil. Met veertien om drie schoten in de tweede periode stond er na veertig minuten 3-0 op het scorebord. Na zestig was de eindstand 5-0. Goalie Jossi Olkinuora (KHL) stopte twintig schoten voor een shutout. Drie punten (1G, 2A) voor Toni Rajala.

Previous St. Louis door, Edmonton, Boston en Tampa naar game zeven
Next Florida naar tweede ronde, New York, Dallas naar game zeven