Tilburg kiest voor Doug Mason als nieuwe coach


Foto: Tilburg Trappers

Zoals wij al eerder schreven, (zie lees ook) ging Tilburg voor nieuw elan of het old boys network? Het werd dus het old boys network. Doug Mason is de nieuwe coach van de Tilburg Trappers. Hij heeft voor een seizoen getekend met een optie voor nog een seizoen.

LEES OOK: Coach Dave Livingston ‘in goed overleg’ weg bij Trappers

Foto: Jeroen van Eijndhoven / PVE

Dat Tilburg bij Doug Mason uitkwam is eigenlijk gezegd niet zo heel gek. Als speler speelde hij al negen seizoenen bij de Trappers en als coach was hij van 93 tot 97 de ‘baas’ op de bank van de Trappers. De laatste twee jaar als coach werd hij vroegtijdig ontslagen bij Graz99ers en HC Bolzano. Face-Off is benieuwd hoe hij de functie van bondscoach blijft doen aangezien de play-offs in de Oberliga altijd parralel plaats vinden met het IIHF wereldkampioenschap Divisie II.

Bij het laatste WK eindigde Mason met zilver wat gezien de aanwezigheid van China (Canada III) een topprestatie was. Aangezien in die wedstrijden Nick Verschuren van HYC het heel er goed kon vinden met de Tilburgse jongens op het ijs zou dat de een speler zijn die Mason mee gaat namen naar Tilburg? Het wordt soweiso een zomer waarbij het kijken is naar welke spelers er allemaal terug gaan komen naar Tilburg. Wij melden eerder dat Brett Bulmer nog een eenjarig contract had maar dat bleek niet te kloppen. De enige speler die voor volgend seizoen op het ijs staat in Tilburg is Diego Hofland. Hij heeft een meerjarig contract.

Een interview van i13 media met Doug Mason

Previous Drie keer overtime bij Rangers-Penguins, Calgary pakt shutout
Next Bounce back Edmonton, Tampa en Minnesota. Carolina op 2-0