Bounce back Edmonton, Tampa en Minnesota. Carolina op 2-0


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag drie van de NHL play-offs bracht ons vier wedstrijden waaronder comebacks van Edmonton Oilers, Minnesota Wild en Tampa Bay Lightning. Carolina Hurricanes pakt een 2-0 voorsprong op Boston Bruins. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Tilburg kiest voor Doug Mason als nieuwe coach

Carolina Hurricanes – Boston Bruins 5-2 (stand series 2-0)

Met derde goalie rookie Pyotr Kochetkov die na acht minuten de geblesseerd geraakt Antti Raanta moest vervangen wonnen de Hurricanes ook de tweede wedstrijd van de Bruins.  Twee goals van Sebastian Aho en Nino Niedereiter voor Carolina en voor Boston scoorde Patrice Bergeron twee keer.

Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 3-5 (stand series 1-1)

Ook Tampa herstelde zich van de nederlaag in de eerste wedstrijd. Victor Hedman scoorde een goal en had drie assists.

Minnesota Wild – St. Louis Blues 6-2 (stand series 1-1)

Nadat de Blues de eerste wedstrijd wonnen met een hattrick van David Perron was het nu Kirill Kaprizov die voor de Wild een hattrick scoorde. Joel Eriksson Ek kwam ook tot drie treffers maar er werd er een afgekeurd na een coaching challenge van St. Louis.

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 6-0 (stand series 1-1)

Oilers goalie Mike Smith was degene die de eerste wedstrijd mede schuldig was aan het verlies. Hij herstelde zich met een shutout door alle dertig goals van de Kings te stoppen. Na 20 minuten was het nog 0-0 maar in de tweede en derde periode was het Edmonton wat drie keer per periode scoorde. Twee goals van Evander Kane.

Previous Tilburg kiest voor Doug Mason als nieuwe coach
Next Dallas, Florida en New York trekken stand gelijk. Colorado op 2-0