Sprong verliest, Dallas naar play-offs, Vegas blijft thuis


Face-Off IJshockey NHL

Dag 191 van de NHL bracht ons vier wedstrijden waaronder Daniel Sprong die weer verloor met Seattle dit keer van de Kings. Dallas wat in overtime verloor van Arizona maar aan het puntje genoeg had om de play-offs in te gaan. En al had Vegas met 10-0 gewonnen van Chicago hadden ze ook uitgeschakeld geweest. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: China met ‘elf’ Canadezen verslaat Nederland met ‘maar’ 5-1

Chicago Blackhawks – Vegas Golden Knights 3-4 SO

Twee goals van Taylor Raddysh voor de Blackhawks. En in de zeven ronden shootouts was het Tyler Johnson die het lot velde van Chicago.

Dallas Stars – Arizona Coyotes 3-4 OT

Na veertig minuten was het al feest in Dallas met een 3-0 voorsprong leek play-offs alvast een zekerheid. Vier unanswered goals waarvan een in overtime betekende de winst voor de Coyotes maar door het ene puntje gaat Dallas door als zestiende en laatste ploeg naar de play-offs.

Winnipeg Jets – Philadelphia Flyers 4-0

Jets Goalie Eric Comrie pakte zijn eerste NHL-shutout door alle 35 schoten te stoppen.

Seattle Kraken – Los Angeles Kings 3-5

Good old goalie Jonathan Quick van de Kings lijkt op tijd in vorm voor de play-offs. Hij stopte 37 schoten van Seattle waaronder drie van Daniel Sprong die wederom zeventien minuten ijstijd kreeg. Sprong had wel een min 2.

New York Rangers – Montreal Canadiens 3-4

New York pakt zijn derde verlies op een rij. En Montreal beëindigde hun negen game losing streak. Jeff Petry schoot de winnende binnen 31 seconden voor tijd.

Previous China met 'elf' Canadezen verslaat Nederland met 'maar' 5-1
Next Slowakije schiet Nederland naar divisie 1B