Sprong scratch Seattle verliest, Kings officieus naar play-off


Face-Off IJshockey NHL

Dag 187 van de NHL bracht ons twaalf wedstrijden waaronder Daniel Sprong die healthy scratch was voor Seattle Kraken. L.A. Kings en Dallas Stars deden goede zaken in strijd om de play-offs. En een nieuw franchise record voor Florida Panthers. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: België met brons na nederlaag tegen IJsland

Boston Bruins – New York Rangers 3-1

David Pastrnak keerde terug en scoorde meteen. De game winner werd gemaakt door Taylor Hall. De Rangers zijn nu gekoppeld aan Pittsburgh voor de play-offs maar de onderlinge verschillen zijn zo klein dat met nog drie wedstrijden te gaan alles nog kan veranderen.

Buffalo Sabres – New York Islanders 5-3

De vierde overwinning op een rij voor de Sabres. Dat is tot dusver hun langste winning streak dit seizoen. Tage Thompson en Jeff Skinner hadden ieder twee punten met een goal en een assist.

Ottawa Senators – Montreal Canadiens 6-4

De achtste nederlaag op een rij voor de Canadiens. Rookie Mark Kastelic scoorde zijn eerste twee NHL-goals in deze wedstrijd. Ottawa goalie Anton Forsberg stopte 44 schoten.

Detroit Red Wings – Pittsburgh Penguins 2-7

Het tiende dertig goals seizoen voor Penguins captain Sidney Crosby. Kris Letang was de enige met drie punten (1G, 2A)

Tampa Bay Lightning – Nashville Predators 6-2

Nashville zag door de nederlaag en de winst van Dallas de Stars op gelijke hoogte komen in strijd om de wild card tickets. Voor de Lightning was het Nikita Kucherov en captain Steven Stamkos met beide een goal en twee assists.

Florida Panthers – Toronto Maple Leafs 3-2 OT

Wederom moesten de Panthers terugkomen van een achterstand en dat wisten ze weer te doen. Brandon Montour was trefzeker in de overtime.

New Jersey Devils – Carolina Hurricanes 2-3 OT

De Devils leken er met de winst van door te gaan maar twee goals in de laatste vijf minuten van Carolina betekende overtime en daar was Seth Jarvis die het extra punt naar Carolina bracht. Rookie goalie Pyotr Kochetkov pakte bij zijn debuut meteen een eerste NHL-overwinning.

Dallas Stars – Seattle Kraken 3-2

Zonder Daniel Sprong pakte Seattle een 2-0 voorsprong maar twee goals van Roope Hintz zorgde voor een 2-2 stand waarna Vladislav Namestnikov de game winner maakte. Dus ook zonder Sprong werd er verloren.

Calgary Flames – Vancouver Canucks 6-3

De kansen op de play-offs voor Vancouver hangt aan een zijden draadje na de nederlaag tegen Calgary. Drie punten voor verdediger Christopher Tanev met drie assists.

Arizona Coyotes – St. Louis Blues 4-5 OT

Een 4-1 voorsprong voor de Blues leek een ruime overwinning te worden. Maar Arizona dacht daar anders over. Drie goals voor Arizona waaronder de eerste NHL-goal voor rookie Bokondji Imama zorgde voor een punt. Want het extra punt ging naar de Blues door een overtime goal van Justin Faulk. De Blues hebben nu een point streak van vijftien wedstrijden op een rij.

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 4-2

In de derde periode werd het verschil gemaakt door de Kings. Die nu bijna zeker een play-off ticket kunnen boeken. De game winner werd gescoord door Alexander Edler.

San Jose Sharks – Chicago Blackhawks 4-1

Sharks goalie Kaapo Kahkonen maakte 27 saves en Timo Meier scoorde een goal en gaf een assist voor San Jose.

Previous België met brons na nederlaag tegen IJsland
Next Nederland steelt punt van Oostenrijk