Minnesota en Washington naar play-offs


Face-Off IJshockey NHL

Dag 181 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waaronder Minnesota Wild tegen de San Jose Sharks waarbij Minnesota zich plaatste voor de play-offs. Door het verlies van de New York Islanders tegen de Toronto Maple Leafs werd ook Washington geplaatst voor de play-offs. Zodat de East hun play-off plekken nu hebben vergeven. Alleen in de West zijn er nog plekken te winnen. Vier plekken zijn er nog te vergeven. In de Pacific is alleen Calgary al geplaatst Edmonton staat er goed voor met 94 punten en nog zes wedstrijden te gaan op plek twee. Derde staat L.A. met 90 punten en nog vijf wedstrijden te gaan. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK:Sprong wint, St. Louis, Boston en Calgary naar play-offs

Detroit Red Wings – Florida Panthers 1-6

Een relatief makkelijke overwinning voor de Florida Panthers. Geen punten voor Jonathan Huberdeau. Anton Lundell scoorde twee goals en het was de tiende overwinning op een rij voor Florida.

New York Islanders – Toronto Maple Leafs 2-4

Toronto Maple Leaf William Nylander scoorde in minuut 33 de game winner waarmee de New York Islanders definitief zijn uitgeschakeld voor de play-offs.

Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres 3-5

Alweer de vijfde nederlaag op een rij voor Philadelphia Flyers. Twee goals ieder voor Sabres Victor Olofsson en Tage Thompson.

Nashville Predators – St. Louis Blues 3-8

Duur puntenverlies voor Nashville Predators in strijd om de wild card in de West. Zeven goals voor de St. Louis Blues in de tweede periode. Drie spelers die ieder twee goals scoorden. Brayden Schenn, Calle Rosen en Jordan Kyrou.

Minnesota Wild – San Jose Sharks 5-4 OT

De tiende nederlaag op een rij voor de Sharks. De overtime winner voor de Wild kwam van Jared Spurgeon die daarmee zorgde voor een plaats in de play-offs.

Anaheim Ducks – Columbus Blue Jackets 6-4

Sinds 1 maart had Anaheim Ducks goalie John Gibson niet meer gewonnen en had hij een losing streak van dertien wedstrijden. Troy Terry was goed voor twee goals en een assist. Bij de Columbus Blue Jackets scoorde Jake Bean twee goals.

Previous Sprong wint, St. Louis, Boston en Calgary naar play-offs
Next Dames België wereldkampioen, mannen U18 pakken zilver