Sprong wint, St. Louis, Boston en Calgary naar play-offs

NHL FAce

Dag 180 van de NHL bracht ons veertien wedstrijden waaronder Daniel Sprong die weer op de vierde lijn bij Seattle mocht meedoen. Een hele spannende wedstrijd in strijd om de tweede plek in de Central tussen de Blues en de Wild. En de topper tussen Colorado en Carolina. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights 4-0

De tweede opeenvolgende shutout voor Oilers goalie Mike Smith. Hij stopte alle 39 schoten van de Knights. Opvallend feitje vier goals van Edmonton en nul punten voor Connor McDavid en Leon Draisaitl. Kriss Russel scoorde zijn eerste goal van het seizoen en het was ook nog eens de game winning goal. Vegas gaat het lastig krijgen om nog de play-offs te gaan halen.

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 2-1

Boston gaat naar de play-offs na de winst tegen Pittsburgh. Na twee minuten was het al 2-0 voor de Bruins door goals van Erik Haula en Trent Frederic.

Buffalo Sabres – Philadelphia Flyers 4-3

Na 56 minuten was het 3-3 en een powerplay goal door Tage Thompson twee minuten voor tijd zorgde voor de winst voor Buffalo.

Montreal Canadiens – Washington Capitals 4-8

Vier punten voor Anthony Mantha (2G, 2A) en Dmitri Orlov (1G, 3A) van de Capitals bezorgde de Canadiens de achtste nederlaag in tien wedstrijden.

Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs 4-5 OT

In overtime was het Mark Giordano die ervoor zorgde dat de Leafs het extra punt pakte.

Tampa Bay Lightning – Winnipeg Jets 7-4

Halverwege de wedstrijd stond het 4-2 voor de Jets. Vijf unanswered goals van Tampa zorgde voor de ruime winst. Victor Hedman (4A) en Nikita Kucherov (2G, 2A) scoorde beide vier punten.

New York Rangers – Detroit Red Wings 4-0

Rangers goalie Igor Shesterkin pakte zijn vijfde shutout door alle twintig schoten van de Red Wings te stoppen. Alex Lafreniere scoorde twee goals.

St. Louis Blues – Minnesota Wild 6-5 OT

In strijd om de tweede plek en het thuisvoordeel in de Central Division stond het na veertig minuten 4-1 voor de Blues. Na zestig was het 5-5. De game winner kwam van de stick van Brayden Schenn. De Blues gaan naar de play-offs en staan één punt voor op de Wild maar die hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 4-3

Met de winst blijft Nashville op koers voor de wild card in West. Mikael Granlund scoorde de game winner en had ook een assist.

Dallas Stars – San Jose Sharks 2-1

Ook Dallas houdt hoop op de tweede wild card in de west. Michael Raffl scoorde shorthanded de game winner. Voor de Sharks was het de negende nederlaag op een rij.

Colorado Avalanche – Carolina Hurricanes 7-4

Eerste goalie van Carolina Frederik Andersen ging geblesseerd het ijs af. In zijn debuut wedstrijd scoorde Ben Meyers zijn eerste NHL-goal voor Colorado.

Calgary Flames – Arizona Coyotes 9-1

Door de winst van de Oilers op Vegas is Calgary ook geplaatst voor de play-offs. Johnny Gaudreau (2G, 2A), Matthew Tkachuk (2G, 2a) en Elias Lindholm (1G, 2A) scoorden ieder vier punten.

Los Angeles Kings – Columbus Blue Jackets 2-1

Na 21 minuten stond de eindstand al op het bord. Phillip Danault scoorde de game winner en scoorde voor de derde wedstrijd op een rij. L.A. staat nu drie punten voor op Vegas met een wedstrijd meer gespeeld op de derde plek in de Pacific.

Seattle Kraken – New Jersey Devils 4-3 SO

Daniel Sprong had dik zestien minuten ijstijd en kwam tot drie schoten. Sprong mistte de laatste shootout maar Ryan Donato had de eerste al gescoord en zo kwam de winst tot stand. 2021 first round pick tweede overall voor Seatlle Matty Beniers scoorde in zijn tweede wedstrijd zijn eerste NHL-goal.