Terugkeer Canadiens Carey Price, shutout Isles Ilya Sorokin


Face-Off IJshockey NHL

Dag 179 van de NHL bracht ons twee wedstrijden waaronder Florida wat maar doordendert nu ook weer tegen de Winnipeg Jets. En de terugkeer van Carey Price bij de Montreal Canadiens tegen de New York Islanders. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Tampa naar play-offs, shutout voor Edmonton en Detroit

Gisteren op vrijdag 15 april overleed een van de beste Islanders ooit. Mike Bossy. Een tribute.

Montreal Canadiens – New York Islanders 0-3

Montreal goalie Carey Price was weer terug op het ijs nadat hij eerst met psychische klachten was getroffen en daarna met knie klachten. Toch stal hij niet de show maar was het Islanders goalie Ilya Sorokin die 44 saves maakte en zo zijn achtste shutout pakte. Wat een evenaring van het franchise record is behaald door Semyon Varlamov in 2021 en Glenn Resch in 1976. De drie goals vielen in de derde periode en werden gescoord door Zach Parise, Noah Dobson en Brock Nelson.

Florida Panthers – Winnipeg Jets 6-1

Jonathan Huberdeau zou zomaar de Art Ross trofee van Connor McDavid af kunnen snoepen. Met zijn twee goals en een assists heeft hij nu 108 punten. Terwijl McDavid op 110 staat. Goalie Sergei Bobrovsky behaalde een franchise record door Robert Luongo te passeren met 36 overwinningen in een seizoen. Gustav Forsling scoorde ook twee goals voor de Panthers. De enige goal voor de Jets werd gescoord door Nikolaj Ehlers.

Previous Tampa naar play-offs, shutout voor Edmonton en Detroit
Next Jeffrey van Iersel coach Snackpoint Eaters Limburg