Tampa naar play-offs, shutout voor Edmonton en Detroit


NHL FAce

Dag 178 van de NHL bracht ons twaalf wedstrijden waaronder Toronto wat zeven goals scoorde tegen Washington. Een shutout door de Detroit Red Wings tegen Carolina en duur verlies in de wild card race in de West voor Nashville en Dallas. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Rangers shutout Philadelphia, Colorado kleineert L.A.

Boston Bruins – Ottawa Senators 2-3

Na de eerste periode was het 2-0 voor Boston met een goal door rookie Jesper Foden. Helaas voor de Bruins moest goalie Linus Ullmark gewisseld worden na de eerste twintig minuten. Binnen tien minuten hadden de Senators de score omgedraaid van 2-0 naar 2-3. Tim Stutzle was bij iedere goal betrokken met een goal en twee assists.

Buffalo Sabres – St. Louis Blues 2-6

De zevende overwinning op een rij voor de Blues. Vladimir Tarasenko scoorde een hattrick en gaf twee assists en Robert Thomas gaf vijf assists.

Toronto Maple Leafs – Washington Capitals 7-3

Zonder een goal te scoren maar wel twee assists zorgde ervoor dat Auston Matthews als derde speler ooit voor Toronto in een seizoen de honderd punten wist te behalen.

Nashville Predators – Edmonton Oilers 0-4

De eerste shutout van het seizoen voor Mike Smith met dertig saves en een hattrick van Leon Draisaitl die nu op 54 goals komt. Waren voldoende voor de Oilers met nog zeven wedstrijden te gaan stevig op de tweede plek te komen van de Pacific Division. De Oilers hebben vier punten voorsprong op de nummer drie L.A. en een wedstrijd minder gespeeld. Maar Vegas komt ook om de hoek kijken. Daar staat Edmonton vijf punten op voor met hetzelfde aantal gespeelde wedstrijden van 75. Nashville staat nog op een wild card plek maar de druk neemt toe.

Tampa Bay Lightning – Anaheim Ducks 4-3 OT

Pas dertien seconden voor het einde scoorde Nikita Kucherov de gelijkmaker voor de 3-3. In overtime sloeg Anthony Cirelli toe.

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 6-3

Vier punten voor Jake Guentzel (2G, 2A) die daarmee zorgde voor de zestiende keer op een rij dat Pittsburgh de play-offs haalde. Zdeno Chara scoorde zijn eerste goal voor de Islanders.

Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings 0-3

Ex Carolina goalie Alex Nedeljkovic maakte 46 saves voor de Detroit Red Wings en pakte zijn derde shutout van het seizoen.

Chicago Blackhawks – San Jose Sharks 5-4 SO

De acht game losing streak van Chicago is over. Ze versloegen de Sharks met shootouts en bezorgde de Sharks hun achtste nederlaag op een rij die daarmee uitgeschakeld zijn voor deelname aan de play-offs. Patrick Kane (1G, 2A) en Alex DeBrincat (3A) haalde driep unten voor de Blackhawks.

Dallas Stars – Minnesota Wild 2-3 OT

De Stars pakte een punt in strijd om de wild card in West. Kevin Fiala scoorde twee goals voor de Wild en in overtime zorgde Frederick Gaudreau.

Colorado Avalanche – New Jersey Devils 3-1

De achtste overwinning op een rij voor de Avalanche. Goalie Pavel Francouz stopte 26 schoten van de Devils.

Calgary Flames – Vegas Golden Knights 1-6

De Flames kregen zes unanswered goals voor hun kiezen. Jonathan Marchessault en William Karlsson hadden ieder een goal en twee assists.

Vancouver Canucks – Arizona Coyotes 7-1

Vijf assists voor J.T. Miller en twee goals van Alex Chiasson en Vasily Podkolzin houden de hoop levend voor Vancouver in strijd om een wildcard.

Previous Rangers shutout Philadelphia, Colorado kleineert L.A.
Next Terugkeer Canadiens Carey Price, shutout Isles Ilya Sorokin